Военен подари козичка на баба Дора, тя я кръсти Радка

Изпращат електронни писма от името на богати сирийски вдовици, за да точат лични данни Все още не са спрели фалшивите имейли от банки и НАП

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

В 1015 училища днес няма да се учи заради грипа

Болница „Лозенец” вече да не е към МС, решиха на първо четене депутатите

ВСС прие единодушно увеличението на заплатите на всички магистрати и съдебни служители с 10% от 1 януари

СДВР към родителите: Говорете с децата си за опасните селфита

Горя „Ауди” на мъж от Вършец, заминал във Великобритания

Половината българи са “за” законови промени в полза на зимния туризъм Над 50% не одобряват действащите ограничения, 60 на сто са "за" втори лифт в Банско

Премиерът Борисов: Спазихме обещанията си към българите с увреждания, продължаваме с реформата в ТЕЛК

Ким Чен-ун започва подготовка за втората среща с Тръмп

Адвокат Марковски: Много държави дават възможност за гражданство срещу инвестиции, те са жизнено необходими

Антон Кутев: Обвинението срещу Елена Йончева е най-нескопосаното, което съм виждал

Кметът на Банско: Крият се реализирани нощувки, взимаме крути мерки

Парламентът прие промените в Закона за личните данни

Външно търси млади аташета По един стажант ще бъде прикрепен към всяка делегация на Председателството

Снимка: МВнР

Конкурс за стажант-аташета обяви министерството на външните работи. Целта е да бъдат привлечени повече млади хора в българската дипломатическа служба, които един ден да отстояват интересите на страната като посланици в чужбина или като градят външната ни политика от София, се казва в официалния анонс на съобщението. Кандидатите имат конспект от теми, който вече е публикуван на сайта на ведомството.

Бъдещите дипломати трябва да познават добре процесите около Брекзит, трансатлантическите отношения между САЩ и Европа, актуалните промени в американската администрация на президента Доналд Тръмп, стратегическите аспекти в политиката на НАТО и др. „Българската дипломатическа служба се нуждае от подмладяване. Освен конкурсите за стажант-аташета, обмисляме и по-бърз кариерен ръст на младите дипломати”, коментира вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева.

„По един стажант-аташе ще бъде прикрепен към всяка делегация, която пристига у нас в рамките на събитията по време на Председателството. В нашето представителство в Брюксел също има много млади хора. Идеята е да ги задържим и след Председателството”, допълни министър Захариева.

Кандидатите трябва да са български граждани и да нямат друго гражданство, освен на държава-членка на ЕС, да са със степен „магистър“, да владеят най-малко два чужди езика. Онези кандидати, които владеят редки езици, като албански, арабски, гръцки, иврит, италиански, китайски, корейски, румънски, руски, скандинавски езици, турски, фарси, хинди, холандски и японски, имат предимство при равни резултати с техни конкуренти от писмената и устната част от изпита.Успешно преминалите 15 души ще станат държавни служители на длъжност „стажант-аташе”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Младо Аташенце …по Голо Д@пенце, е готово на Всичко Дори, Честта на Родината да Защити…!!! Дерзайте и не Ридайте…!!!

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.