В Алепо руски химически войски са оказали първа помощ на 73 души след химическата атака

Алепо, химическа атака

В Алепо руски химически войски са оказали първа помощ на 73 души след химическата атака , предава РИА Новости.

След обстрелването на сирийския град Алепо със снаряди с отровни вещества, на 73 цивилни лица, включително четири деца, е оказана медицинска помощ, заяви пред журналисти доктор Шерван Шехо от приемното отделение на градската болница.

"Всички хоспитализирани хора имат затруднено дишане и насълзени очи. В медицината това се нарича газова алергия", каза той.

Един от очевидците на обстрела разказа пред репортери, че жертвите не са почувствали веднага първите признаци на отравяне. "Брат ми беше у дома, той чу, че паднаха снаряди и смяташе, че не станало нищо страшно, но след два часа здравето му се влоши, започна да диша трудно и бе отведен в болницата", каза той.

По-рано сирийският вестник "Ал-Уатан" съобщи, че броят на ранените цивилни в резултат на обстрела на сирийския град Алепо със снаряди, съдържащи отровно вещество, достига 65 души. Говорителят на руското министерство на отбраната, майор-генерал Игор Коннашенков, на свой ред,съобщи, че 46 души, включително осем деца, са получили отравяне с химически вещества в резултат на обстрела. Според предварителните данни, снарядите са били пълни с хлор.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят