В Банско отпаднаха резервациите от Израел

Голямата болка на местните си остава липсата на втора кабинка.

Канят скандинавци в зимния ни курорт

В зимния ни курорт Банско масово отпаднаха резервациите на туристите от Израел заради конфликта в Газа. На тяхно място нашите туроператори са пренасочили рекламата си към скандинавските страни.

Хотелиерите са готови за новия зимен сезон и тъй като има вече сняг в планината, вероятно по-рано ще бъде отворена ски зоната.

Официалното откриване е насрочено за 16 декември, но кабинката ще работи и за 8-ми декември, за студентския празник. Хиляди ще дойдат в Банско, резервациите са направени не само от български студенти, но и от турски и гръцки, казаха хотелиери.

Традиционно най-голям дял от посетителите са българските туристи, но интересът от балканските страни се увеличава осезаемо, казва местният бизнес. Голямата болка на местните си остава липсата на втора кабинка и грозните опашки пред първа станция на лифта.

Новият кмет на Банско Стойчо Баненски бе домакин на среща по сигурността на курорта. През новия зимен туристически сезон в Банско отново ще има международни патрули от полицаи от България, Румъния и Гърция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм