Над 3 000 шуменци на празнично шествие

Юнкер: Истината е, че Гърция влезе в еврозоната с фалшива статистика

Българска парламентарна делегация e на аудиенция при папа Франциск

Учителката Красимира Бакалова получи наградата на името на Аргира Жечкова

Министър Красимир Вълчев: Азбуката, езикът и книжовността са спойката и опората на националната ни идентичност

Тереза Мей обяви, че ще подаде оставка на 7 юни

Фестивалът „Софийски музикални седмици“ представя уникалния културен живот на София

Половин век от първата си лекция отпразнуваха в същата аудитория възпитаници на Стопанска академия Участниците в срещата учредиха нов алумни клуб с името „НОУД ’73”

Йорданка Фандъкова: Невежеството ражда страх, а страхът – омраза и конфликти

Генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле: Честит празник и да живее България!

Президентът Радев: Българската писменост е наш щит

Най-бързите нокаути на профиринга

Риболовен турнир ще зарадва великотърновските деца

Вечната и святата… и… Навършиха се 28 г. от смъртта на Елисавета Багряна

В БСП победиха малцинствата Соросоидството е присъщо на българските евродепутати поради малцинствения си за партиите им произход

Карикатура: Иван Кутузов-Кути

Организационно обезкостена, идеологически скопена, левицата е безинтересна за избирателите

Нинова хитрува, опитва се да избяга от отговорността си за резултатите в края на май

През 2018 г. „Труд“ няколко пъти писа за маразматичните процеси в партиите и сред политическите елити в страните от ЕС и в милата ни родина. Дори отстранените от политическото ни всекидневие забелязват как те се ускоряват и долавят неприятна миризма на разпадни продукти.

След последната фаза на пленума на БСП за подреждането на предизборната листа за изборите през май, тя вече е отблъскваща. Още в хода на първата му фаза през март позитанците се сблъскаха по повод мястото в листата на шефа на ПЕС Сергей Станишев, бивш водач на БСП.

Класираха го на второ място след приятелката му от детинство Елена Йончева. Както писа „Труд“ на 5 март в „Предизборни партийни гърчове“, няма как да не го сложат на избираемо място, особено важен за троцкистката линия на ПЕС е тоз мултикултурник и политкоректник. Голяма сила са покровителите му от Брюксел, Вашингтон, Йерусалим и амбасадите им тук. Безпартийната Йончева беше обявена за знаме на партията и емблематичното лице в борбата на народа за справедливост.

Всъщност външна за БСП фигура, натрапена от ръководството като особено ценна персона с обществено значение. От малцинството, погледнато иначе. От безформената извънпартийна маса от известни с едно или друго в медиите лица. Намазани върху партийния актив уж като вкусна за избирателите глазура, повечето обявявани за емблеми, знаци и дори знамена. Тази западна мода за околопартийно строителство я въведе в БСП роденият в Москва Андрей Карлович.

С цел идейно обезличаване и постепенно организационно разграждане на мощната дотогава БКП. Постигна много, Първанов продължи делото му. Най-големият му успех стана хитрото монтиране за председател на партията на напълно чуждия й Станишев. Резултатът е същият като в Италия, Франция и доста други страни, където традиционните леви и десни партии останаха извън интересите на избирателите.

Затова пък в Европарламента (ЕП) най-голяма и влиятелна е партията на милиардера Сорос. Той сам се хвали с това, напълно основателно, ако съдим по резултатите от приеманите там закони, решения и предписания сред които преобладават антинационалните и антиевропейските. В огромна степен соросоидството е присъщо и на българските по определение евродепутати поради фактически малцинствения си за партиите им произход. Избирателите в мнозинството си се досещат за това и правят единственото в своя власт – не гласуват.

В БСП редовно побеждават малцинствата, последният пленум само потвърди този извод. Йончева не е обвързана с партийна дисциплина. Щом предварително толкова настояваше водач на листата да е приятелят й, спокойно можеше да не се кандидатира. Но пък така нямаше двубой, което би се случило с друг кандидат на нейното място. И председателят на ПЕС беше спасен от атаки за големите щети, които причини на БСП като неин водач.

От друга страна Станишев, избран за трети мандат в ПЕС, спокойно можеше да не се натрапва агресивно на БСП чрез тази сглобка. Но му е възложено да го направи. За бойците на Сорос и Ония ценности от левия фланг на лъжедемокрацията е от особена важност да класират „сачмите“ си през БСП. Въпреки че със Станишев и приятелката начело, листата на соцпартията става отблъскваща за повечето симпатизанти на БСП, дори и за членовете.

Председателката Нинова хитрува, опитва се да избяга от отговорностите си за окончателната предизборна листа и за резултатите в края на май. Както и за прокарването на Станишев на избираемо място. Като лидер на ПЕС и евродепутат едновременно няма да може да отстоява българския национален интерес, казва. Като че ли някога го е отстоявал! Намеква и за външен натиск: „От ПЕС ни изпратиха седем проверки заради Истанбулската конвенция, а заради социалните неравенства – не“. Но го казва не преди, а след пленума!

Предизборна листа на БСП с такъв водач, в такъв челен състав със Станишев в него като представител на няколко малцинства най-добре пасва на състава в Eвропарламента и особено на ПЕС. Малко малцинства останаха непривилегировани в Евросъюза за сметка на националните общества и създалите държавите си народи. За това най-голям принос внесе именно ПЕС, бурно активизирала дейностите си в тази посока при негово председателство.

Станишев говори за „разделение в партията, което е непреодоляно и дори задълбочено след пленума“. И лицемерно намеква, че Нинова ще е виновна, ако БСП отстъпи на ГЕРБ на изборите. А не той с образа си на лидер, донесъл тежки загуби навсякъде – в БСП, в България и ЕС. Не той, който здраво е свързан с подаряването на военни бази на САЩ, за плоския данък и целувките с Местан. Но точно за тези, както и за други действия е постоянно обгрижван. Заслужил е, ценен е за ключови външни фактори, уреждат го ту чрез Първанов, ту чрез Нинова.

Те после гузно обясняват, че се били излъгали в него. Всичко им е било известно и ясно. През 2001 г. в „Монитор“ писахме, че е пълен головодник в партийно-политически план, непознат за партията, неслизал в низините, невлизал в никакви изборни битки, непобеждавал някого, непреживявал по пътя нагоре болезнени, но поучителни поражения. Прясното тогава българче от Херсон с пределно обилно медийно съдействие беше представено за журналист, мъжкар с гадже от женски пол, младото неопетнено европейско лице на БСП.

И сега пак от същото и още повече! Малцинствата вече окончателно са взели властта в тази партия и я контролират напълно в своя и външна полза, във вреда на членовете и симпатизантите. Колкото са останали със здрав разум, ясно съзнание за своите интереси и отворени очи за истинските позитански цели и действия.

БСП беше разкапана до жалка клиентела чрез вкарване на различни лица и групички с користни интереси. Нямаха позитанците печеливше решение, затова са клоничните и тоничните гърчове на техните депутати и видни партийци напоследък. Поне да бяха избрали по-малко лошото, но това могат в този състав на колективно ръководство. Организационно обезкостена, идеологически скопена и с ляво-дясно водачество БСП е безинтересна за избирателите.

За пореден път това ще се види през май.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (24)

 1. Точно така, през май ще видим как ще хленчи Нинова, че други са виновни за загубата! Тя, Нинова, винаги излиза суха!

  1. Нинова искаше да изпвърли лъжливия херсонски плужек станишев… бойко го искаше…

   1. Руският трол не вдява, че по-добра от Нинова за Бойко няма. С нея столетницате се сгруха съвсем. ГЕРБ й направи толкова предизборни подаръци, а тя си занимава със собстветия си стол. Също така г-жа Импексова трудно ще обясни на избирателя какво точно е социалистическото на партията й.

 2. Всичко е ясно за запазилите здрав разум избиратели: гласуват за тази листа на БСП – гласуват за сер гейчо, значи за истанбулската конвенция, за пакта за имиграцията, за лютви местан, за плоския данък и наново попълване на бандата на сорос в европарламента.

  1. Избират другата и гласуват за Решетников. Не им завиждам за дилемата, но нали са 80% едва ли ще се затруднят да мислят.

 3. ,,SOTZIALISTITE,,SE PROVALIXA I V NATZIONALEN I V EVROPEISKI PLAN!ZATOVA I GUBJT NAVSJ
  KADE!NE MOZE S POPULIZAM I S ABSURDI IDEI,KOITO SE PROVALIXA NAVSJKADE DA SPE4ELJT!
  KOITO I DA SI SLOZAT V,,LISTATA,,!OTGOVORNOSTA E KOLEKTIVNA-NA,,NATZIOONALNIJ,,SAVET I
  ,,TOI,,E TOVA,KOETO TRJBVA DA,,PODAVA OSTAVKA,,ZA ZAGUBATA!

 4. KOITO,,NE GLASUVA,,SI,,PODARJVA,,GLASA NA OSTANALITE!ZNA4I PODKREPJ,,STATUKVOTO,,I PO
  SLE DA NE,,XLEN4I,,!KATO,,NJMA ZA KOGO,,DA GLASUVATE-GLASUVAITE,,PROTIV,,!IZPOLZVAITE,
  EDNO OT MALKOTO PRAVA,KOITO IMATE I,,GLASUVAITE,,!BITKATA E ZA TZJLA EVROPA!TAM SE
  ,,KOVE,,NASHETO I NA DETZATA NI BADESHTE!BADETE OTGOVORNI I GLASUVAITE!

 5. Като няма реален избор – не гласувай! Са то гласуват за БСП, гласуват за явната им сглобка с ДПС, колкото и да си мислят, че гласуват срещу турската партия. Същото е на прак7тика и за ГЕРБ, те слабо прикрито пак си играят с ДПС същата игричка, крайно вредна за българите. От същия дол дренки са и „паткриотите“ и разните следседесарски партийки. Чиста измама е „либералната демокрация“, която са ни натресли в ЕС.

 6. Ааа, ама това било мнение на в-к Монитор. Наврете си мнението там където слънце не огрява.

 7. Яааа, красив почитател на сер гейчо се появи! От джендерясалите ще е, от 8-и пол. Тези са все по-често срещани сред младите социалисти, такъв е разпоредения от ПЕС кадрови подбор. Не разделение по станишковски, разложение има в бсп с очевиден край.

  1. Ти къде беше като същият участва в две правителства. Защо тогава не протестира? Щото в устaта ти беше кокала и щеше да го грабне друг, ако я отвориш . Сега са сети какъв бил Станишев. Долни твари сте всички комунисти, без разлика ти или Сергейчо или четвъртитата Импексова.

 8. БСП, ако са Българска партия, трябва да гледат Интересите на България.. Щото май са влезли в коалиция с всякакви чужди нашественици- Измамници- Турци, евреи, китайци и решили да им дават по 10 лева. Почти колкото на депутатите, след като си направят СПИСЪК. И освен това да им опрощават Дългове към България.. Нека си спомнят, как Турците са УБИЛИ предателите, които им помогнаха да влязат в БЪлгарските крепости преди Турското робство. Същото ги очаква и тия от БСП. В арабските държави, няма БСП. Там Ислямисите убиват наред.Едно е, БСП да са депутати в Българския парламент, А съвсем друго- да са РОБИ в държава управлявана от Ислямисти, Евреи и китайци. Само в БЪлгария Евреи и ислямисти са заедно, за да КРАДАТ от нас. В Азия, тия се бият едни с други. А, БСП с кого е ???

 9. Без да съм привърженик на БСП смятам, че С.Станишев в момента е най-високопоставения българин в международен мащаб! Голяма глупост според мен е отхвърлянето му в началото кампанията. А на г-н Илиев не му подхожда да използва изтъркани изрази на нискокултурни политанализатори – имам предвид „соросоидството..“. Ами, че Сорос е дал повече от 9 млрд долара като помощ на хора, партии и движения, за които той смята, че се нуждаят от нея. Затова всички казват, че той е филантроп, човеколюбец. Друг въпрос е дали на някого харесват идеите на тези, които той подкрепя.

   1. Сигa разбирам защо зравната ни система е на толкоз ниско ниво.

  1. смятах да те изкоментирам, но психиатърът над мен вече е дал компетентното си мнение.

 10. Значи сорос е един добър човечец, благодетел за нуждаещите се??!! Въх, уби мъ!Ми тогава значи „соросоид“ трябва да ти звучи гордо, тахтуньо! А СТАНИШУ ПРОСТО НЕ Е БЪЛГАРИН, нямам основание да се възхищавам от него. А на статията и автора вярвам дори само защото ги хулят пълни боклуци и хейтъри-хормонални сбърканяци.

 11. БЪЛГАРСКИТЕ малцинства са нискоинтелигентни.Имам в предвид мангалите-състоящи се от подгрупа1-цигани и подгрупа2-турци.Докато арменците и евреите са доста напред с материала

 12. А що не каже психото Илиев, че в БСП победи феминското малцинство! 5-6 жени от една година управляват партията, направо я въртят на пръста си. Битката за мястото на Станишката в листата е просто последно издихание на „мъжката съпротива“ сред уж социалистите, уж комунистите. При Бай Тошо едно време имаше сал една дърта кранта баба Цола в Политбюрото, която само спеше на стола и се напикаваше на съвещанията, а сега мъжете не могат думата да вземат, не да управляват. В министерския съвет тогава имаше само една Дража, която Тато я ползваше за сексуален отдушник, а сега мъжката част на партията и за това не става, а и никой „не я бръсне за слива“. Около селянката от Мизийските села само дърти кокошки, патки, мисирки квакат ли квакат, и покрай тях, едни млади пишлегари с празни гащи и без ясна сексуална ориентация, като Зарков и Сашко Симов, които знаят само да се лигавят по медиите и да „слушкат“ кака си Кури!

  1. Повтаряш се… от старост ли, от завист и злоба, че вече не става ли…

 13. Докторе, туй изречение в подзаглавието на какъв език е? Български не е. Титаникът, дето кандиса за депутатин не ви ли преважда вече директивите от Москва? Толкова ли е зле с персонала пАсолството, че на намери някой петоколонник да направи свесен превод? Колкжто до съдържаниато, какво са коментирам лоши преводи от руски. То а ясно кокво има вътре. Лъжи и комплескс за малоценност.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.