В Бургас Общината плаща тестовете на спешните медици

31 проби до момента са отрицателни

Логистично звено ще разпределя защитни облекла за болниците

Започна тестването с PCR на медиците от Спешния център в Бургас. До момента са излезли 31 проби и всички са отрицателни. Общинският щаб в морския град взе решение да продължи с тестването на медици на първа линия, като в близките дни ще се тестват още 24 човека от медицинския персонал в Инфекциозното отделение и 50 в Спешно отделение към УМБАЛ - Бургас. Пробите ще бъдат платени от бюджета на Община Бургас.

Всички взети проби на служители на полицията са отрицателни.

1444 са хората под задължителна карантина за областта, от които 587 са за община Бургас. 24 остават доказаните случаи на коронавирус в областта. В момента 7 пациенти са в болница, 5 в Инфекциозното отделение на УМБАЛ - Бургас, двама- в Айтос.

Няма пациенти, които да са на апаратна вентилация, двама са на кислородна терапия, но са в стабилно състояние. Четирима са изписаните до момента пациенти. Всички настанени в болница са в много добро общо състояние.

Общинският щаб сформира логистично звено от лекар, юрист и финансист, което от днес започва да разглежда всички постъпили заявки от здравните заведения в общината за необходимост от защитни облекла, консумативи, дезинфектанти и други материали. Тяхното разпределение и доставяне ще се извършва всеки ден.

В момента в УМБАЛ – Бургас има наличност от 25 респиратора, които се определят като достатъчни при сегашната епидемиологична обстановка. Щабът прави проучване за закупуването на линейка както и сет с хирургични инструменти, от които болницата има нужда.

От Община Бургас ежедневно доставят защитни облекла и дезинфектанти за Спешния център, УМБАЛ -Бургас, КОЦ – Бургас, Белодробната болница, ОД на МВР и всички обществени институции, заявили тази необходимост.

Всички общини са получили пароли за достъп до разработеното от Община Бургас приложение с информация за лицата под карантина, излекуваните, локации с техните адреси, математически графики и цялостната информация за епидемиологичната обстановка в областта, събрана на едно място.

От вчера служителите на Социалния патронаж раздават допълнително хранителни пакети на потребителите по програмата на Социалното министерство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България