В Канада средната цена на жилищата достигна $527 хил.

Цените на жилищата в Торонто нараснаха с 11% за година.

Пазарът не се влияе от пандемията

В Торонто увеличението е с 11%

Дори пандемия не е достатъчна, за да охлади канадския жилищен пазар, като цените на имотите в страната продължават да нарастват. Средната цена на жилищата в Канада е близо 693 хил. канадски долара (527 хил. щатски долара), което е ръст със 7% спрямо края на 2019 г., гласят оценки на компания за недвижими имоти.

Пазарът в цялата страна продължава да проявява сила, като 97% от областите в Канада регистрират по-високи цени на жилищата през последните три месеца. В Торонто средната цена на жилищата е достигнала 975 980 канадски долара, което е ръст с 11% за година. Но най-големите ръстове на цените в Канада са отчетени не в Торонто, а в околни градове като Ошава, Хамилтън и Мисисага, както и в по-малки градове като Уиндзър, провинция Онтарио.

Устойчивостта на канадския жилищен пазар не е уникална - цените на жилищата в повечето части на развития свят не се влияят от рецесията, породена от Covid-19. Купувачите, които могат да заемат пари при исторически ниски лихви, поглеждат към предградията и по-малките градове в търсене на повече пространство, което пък води до покачване на цените.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти