В Карлово валидираха пощенска карта, посветена на 180 – годишнината от рождението на Васил Левски

Официално валидиране на пощенско-филателно издание , посветено на 180 години от рождението на Апостола на свободата Васил Левски, се състоя в родния му град Карлово.

Печатът върху пощенската карта бе поставен от заместник-министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов, кмета на Община Карлово д-р Емил Кабаиванов и директора на Регионалното управление на Южен централен регион на „Български пощи” ЕАД Атанас Печев.

„С това важно събитие Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Български пощи дават своя принос за запазване на нетленния спомен за Апостола. Да си припомним какви духовни съвети ни е оставил, да си спомним за неговата морална чистота и за идеала, който той ни завеща. Идеал, за който ние трябва да се борим и да предаваме на идните поколения, за свободна и независима България“, заяви кметът д-р Кабаиванов по време на официалната церемония в зала „Васил Караиванов” в Община Карлово.

„Десетки пощенски марки са посветени на Апостола. Първата от тях е издадена през 1929 г. и е част от серия по повод 50 години от Освобождението на България. Днес към тази светла колекция добавяме и най-новата пощенска карта. Тя е създадена от художник, който е отдаден на пресъздаване образа на Васил Левски в изобразителното изкуство – проф. Пламен Вълчев“, каза в своето слово заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ангел Попов.

Картата е с колекционерски тираж от 617 броя и е най-новото пощенско-филателно издание, с което образът на Васил Левски ще обиколи света и българите в чужбина ще отбележат 180 годишнината от рождението на най-значимия национален герой. Пътят на тази знакова пощенска карта тръгва от родното място на Апостола на свободата, където във вторник – 18 юли, ще е кулминацията на тържествата за 180-годишния юбилей от рождението му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България