В ложата на Лорда: Скъпо, по-скъпо, най-скъпо... Лондон

Гледам етикета, с надежда цените да са паднали, а то ...надежда всяка тука оставете

Цените ви Гълъбо, цените ви...

Отлетях тези дни по бизнес и по любовни дела в Лондон с нискотарифна компания, заради удобните кацания. Така ли си мислите беше или закъсняха в едната посока с един час, а наобратно - с цели три и половина... Не е в това работата, байчовото, работата е, че заварих в Лондон цени, ум да ти се завърти.

По навик посетих бутика, от който си вземам ризите и церемониалните жилетки. Подайте ми, казвам, онази, с британския флаг, гледам я вече трета година. Yes, вика чорбаджийката, мистър Минчев, да ви я увия ли, или веднага ще си я сложите...

Гледам етикета, с надежда цените да са паднали, а то едни цифри, тип „надежда всяка тука оставете“. Двойно, дами и господа, струваше жилетката, за която толкова мечтаех. Тръгнах си, погледнах бутиците, в които съм си купувал чорапи, каквото се сетите още - половината от тях затворени. Капалъ един вид. Closed. А помня, че там чакаха някой да фалира, за да му вземат мястото. Мющерия ли няма, питам се, или тези цени започват да на се харесват на Негово величество клиента... 

Каквото и да е, тук седнеш, там седнеш, цените покачени, сякаш коминочистач ги е правил. Отидох да вечерям в един от любимите си клубове, я викам, моето винце, дето си го поръчвам, хем ниска цена, хем на хубаво място да си го пийна. Носи келнерката полякиня ценоразписчето - аланкоолу, аз ли недовиждам, те ли не са написали правилно - двойна ценичка на моето винце. Я, санким, да видя папкането докъде са го докарали - тук с два паунда, там с цели седем, всичко те гледа отвисоко, така да се каже. Ще си взема казвам, такси до нас, ей го къде е. Туп - бележката Ви млади господине - пет паунда по-скъпо отпреди. Все пак обръщението „млади господине“ си струва увеличението.

Пак отивам на следващия ден в друг мой любим клуб, да си подновя членството, нали член звучи гордо, носят ми новите си тарифни планове - тъман със 750 паунда по-скъпичко. Ама аз, такова, нали съм ви от 11 години горд член, опитвам се да кажа, индийката чаровно ме остави да се възмущавам на капучино, тъман с три паунда по-скъпо. Ама, я вашата такова, дудна си аз по български.

Иначе в Лондон всичко си е както преди, на всеки пет метра надменни англичани, приведени индийци, накукушинени поляци, на едно място опашка, на друго - двама клиенти и половина. Скъпо е в Лондон, уважаеми дами и господа, а нискотарифните полети никак не са нискотарифни. 20 евро за специално място, за да не дишаш на кака Тинка въздуха, а той, видите ли, обогатен с нашенска луканка, лучец и чипс. Мъжът на кака Тинка, бай Манол да кажем, ароматен от краката до мишниците. Та затова - 20 евро и си на хубава седалка. Едно малко уиски, молим. 6 евраки. Водичка, молим - 2 евро. Гледам на някои пасажери супа им направиха от пликче. Да ви е сладко, викам и си отворих солетите, купени пред нас на Оборище.

Лондон, Лондон, пристанище на Токио си мисля, цените им Гълъбо, цените им почти еднакви, но не се оплаквам, не се...

Fashion idol

Донатела Версаче

За някой, който не е вдъхновен от визията на Донатела Версаче по принцип, днес смятам, че тя заслужава ласкав коментар. Роклята е истинско вдъхновение и макар, че на нейно място бих направил друга прическа, общото решение е добро. Сякаш разтопено злато и разлят кобалт са се срещнали и замръзнали при точната температура. Пленително е! Обеците също търсят внимание, но то е насочено по-скоро към тънката лента в пътеката между косите. Обувките надничат виновно, следят случващото се над тях, но триумфът в този кадър е единствено на роклята.

Романтика и любов в Дубай

Тамара Георгиева с мечтаната почивка

Една от най-обсъжданите носителки на титлата Мис България за последните години Тамара Георгиева разпуска в Дубай. Там тя е с със своя любим и евентуалната си бъдеща свекърва - фамозната бизнесдама Катя Роуз. Двете често са виждани на модни и светски събития, като определено минават за най-стилните дами. По време на престоя си в Дубай, Тамара и приятелят й посетиха възможно най- престижните ресторанти и бутици, за да се възползват напълно от съвместното си време. Заради своето образование и бизнес занимания, приятелят на Мис България 2017 година Стивън, често пътува по света. Тамара обаче е под милия надзор на майка му Катя, с която се подкрепят взаимно.

Приятелски срещи

Еди Казасян и Балкански си спомнят за Еди

Съпругът на Леа Иванова и брат на Вили Казасян - Еди Казасян, би бил доволен да види моралното развитие на сина си. Еди Казасян- син, се срещна скоро с доайена на цирка в България Александър Балкански. В прочувствен разговор наследникът на известният композитор и музикант научи повече за приятелството на баща му с Балкански. Преди повече от 30 години, когато баща му става генерален директор на Български циркове, Балкански първи го посещава с предложение и воля за взаимодействие. Балкански и Еди разговарят днес за подобни проблеми в българския цирк, който вече надминава едно столетие. Еди младши е син от брака на композитора с прелестната Зоя, която положи всякакви грижи за да има известният музикант достойни старини.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл