В ложата на Лорда: Станали сме лигльовци - баловете победиха

Посредствеността тези дни излезе по улиците

Рибата се вмирисва от главата, абитуриентите - от семействата

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим...

Посредствеността пълзи като хлебарка, изкачва в тюлена забрава брястовете на непокорството и невежеството. Посредствеността ломоти на своя си език, изплезен толкова далеч, че капе по пътя си с неограничена слюнка света. Посредствеността тези дни излезе по улиците, за да покаже, че все още я има и сложи нахално короната на своето превъзходство. Зрелостниците, чиято повеля на живот е очевидно празнуване собствената им финална посредственост, излязоха на улиците. За да покажат не зрелостта, а роклите, не наученото и усвоеното, а параметрите на кича, провиснал на четири карфици по бухналите им от тесто тела.

Лично аз се надявах след карантината да няма толкова оргазми на непокорството и наглостта, като събиране на стотици абитуриенти, омайване по стари форми на радост, каквито са абитуриентските балове.

Площадите, по които е марширувал не един национален успех, победи и триумфи, станаха арена на шествие на тафта, коприна, евтин парад на цветове, подвиквания, броене от едно до дванайсет. Посредствеността обаче идва от по-далечно място. От родителите и от обществото. От копърката, която се вмирисва откъм главата. От цацата, с която свързваме луксозните преживявания на морето, от ракийката и салатката, преобразили гените на царствени преживявания в далечното минало.

Казано по-разбираемо, не е ли началото и края на всяко детско начинание в контрола на семейството. Мълчаливото съгласие на родителите да пуснат децата си така, не е ли по-отровно от всяка изядена пица, наденица, застроена супа, с които са ги тъпкали от раждането им.

Изненадан съм също от вечното мрънкане за недостиг от повечето българи, а стане ли дума за абитуриентски балове, всички са наконтени като за концерт на Азис. Иначе презират баловете - било снобско, било надменно, било това, било онова. Гроздето е кисело, но ако е направено на ракия - може.

Позволете да подпъхна в тези мои размишления и общото ми недоволство от поведението на хората след карантина. От редица телевизионни предавания, от свирепите велосипедисти, до нахаканите скейтбордисти, всичко иска да компенсира наложения му затвор за два месеца. Два месеца, в които бе изпробвана психическата и морална устойчивост на българина и на света.
Хиляди, маса народ, както казваше Гео Милев, плъзнаха по улиците с още по-голяма арогантност в погледа, с още по-ненавистни бразди на челото и онова излъчване, което вероятно е струвало на Георги Димитров думите в Лайпциг, че “Българският народ е див и варварски”. Толкова години вече от тогаз, а сякаш се борим да потвърдим това. И си мисля - ами ако беше война, ако треперехме в землянките на Митко Палаузов, ако храната беше с купони, ако освобождението ни струваше години от нашия живот? Станали сме лигльовци. Смотани, безцеремонни лигльовци, пълни с претенции, вместо с отговорности.

Fashion idol

Сантра

С непреходна младост и фин усет към живота, поп звездата Сантра дава успокоение за модното ниво на българската сцена. Обикновено ексцентрична, певицата е опитвала понякога да изглежда като дама и прави това с едно щракване на пръстите. Или пък... едно прещракване на фамозната й скорпионска фантазия.

Жилетката е произведение на изкуството и нямам съмнение, че е избрана лично от нея. Ако преглътнем маратонките, които лесно се губят в амбианса, то имаме за обожание още пълна колекция неспокойни цветове и кройки. Интериорът е също така интересен и създава спокойствие в ненаситния на сивота свят. Топлите черти на Сантра обобщават детайлите, които се вливат в общото без арогантност и натрапчива нужда от внимание.

Отбивки

Джуджи обикаля България за ЧРД

Бизнесдамата и телевизионна водеща Деляна Маринова, повече позната като Джуджи, се наслаждава на спокоен май. За да компенсира домашния застой и изглади чертите на настроението си, госпожата се отдаде на малки пътешествия, които от ученичка не е предприемала. Бивайки чест гост в Кейптаун, където е имала на разположение дома и прислугата на близка приятелка, Джуджи изведнъж се обърна към българското. Тези дни тя посети Троянския манастир, а в плановете й е да отиде и до Бачковския. Вярна на бляскавата си външност, Маринова привлече много погледи, а десетки искаха да се снимат с нея. Усмихната и лъчезарна, Джуджи създаде собствен оазис от жизнерадост където и да беше отседнала.

Ново студио

Софи Маринова на крака при Надосян

Носителят на приз Певец на годината за собствено звукозаписно студио Артур Надосян излезе от изолацията с нов проект. А именно - нов адрес на своето студио, дало на музикалния хоризонт стотици, а може би и хиляди песни. Без да се изброяват десетките изпълнители, получили професионално отношение там, може да се каже, че Надосян е един от най-предпочитаните в бранша. Първи гост в новото студио бе Софи Маринова, пристигнала с кашон шампанско и пълен набор от морски деликатеси. След удоволствието от отлично свършената работа по първата песен от новия албум на Маринова, присъстващите седнаха на импровизирана маса, за да вдигнат наздравица по повода.

Коментари

Задължително поле