Президентът Румен Радев пред кипърския бизнес: България е водеща във финтех индустрията в Източна Европа

Завръщане с 1000 конски сили Величественият офроудър Hummer възкръсва под марката GMC

Смъртните случаи от коронавиурса в Италия вече са 11, заразените са над 300

Изследват бебе на годинка за коронавирус в Пловдив

Депутатът от БСП Явор Божанков: Хората в Полски Тръмбеш не са доволни от водената държавна политика

Втора грипна вълна се задава у нас

Какво ще стане ако се кръстоса блондинка със заек?

На чист понеделник забраняват движение на камиони от 1,5 тона в Гърция

Двама души са под наблюдение във ВМА за наличие на коронавирус

Жена е тежко ранена при катастрофа в София

Учениците от Свищов, завърнали се от Палермо, нямат симптоми на коронавирус

Словакия отхвърли Истанбулската конвенция

Самолет с българи кацна на Летище София от Милано

Първи случай на коронавирус в Латинска Америка

Да поговорим сериозно за достъпността Нека видим в сравнителен план колко много път имаме да извървим като общество

В мегапрогресивна Канада предложиха: Да се забранят отношенията между мъжете и жените

Бележка на редакцията: Вижте докъде го докараха в цивилизования свят. Предлагаме на читателите сами да си направят извод и да видят за какви предложения става дума.

В „цивилизования свят“ са объркани, но трансджендър/ката Габриел Бушар – видна феминистка, е на почит

Габриел Бушар е първата транссексуална жена, която ръководи феминистката организация

През седмицата голям резонанс предизвика изявлението на Габриел Бушар, президент на Федерацията на жените от Квебек (FFQ, най-голямата и най-влиятелна женска организация на френска и цяла Канада).

Известната 51-годишна феминистка и лява социална активистка предложи – внимание! – „да се забранят и да се премахнат“ отношенията между мъжете и жените. Да, защото хетеросексуалните отношения по своята същност са „твърде жестоки“. Ето, какво написа тя в Туитър: „Настана време да се замислим за забраната на хетеросексуалните отношения. Отношенията в хетеросексуалната двойка са твърде жестоки. При това, те много често са основани на религиозна доктрина. Дойде времето да започнем разговора за тяхната забрана и премахване. Статистиката потвърждава, че повечето от случаите на убийства на жени се случват в контекста на интимните отношения с мъже“.

Дори супер напредналата и мегапрогресивна Канада прие инициативата на г-жа Bouchard Бушар леко объркана. Ричард Мартино, колумнист на Le Journal de Montreal, се скара на президента на федерацията на жените в Канада за нейната „некомпетентност“ и „абстрактно левичарство“. Дясната журналистка и писателка, Дениз Бомбардие, я иронизира на тема „нестабилно време“. Радиоводещият Джонатан Трюдо, нарече туита на Бушар „глупост“ и „вреда за каузата на феминизма“ и я призова да си подаде оставката. Министърът на труда, заетостта и социалната солидарност в Квебек Жан Буле в интервю за Le Devoir призна възможността за преразглеждане на въпроса за финансирането на FFQ от държавата поради „необоснованите коментари“ на нейния лидер. Някои членове на ръководството на женската федерация в Квебек заговориха за вероятното отстраняване на Бушар, която „заплашва финансирането на организацията“.

Но… Скоро премиерът на Квебек и лидерът на национал-либералната партия „Коалиция за бъдещето на Квебек“ Франсоа Лего дезавуира (отмина) думите на министъра на труда Буле и гордо припомни за „свободата“ и призова за широко обсъждане на инициативата на г-жа Бушар. Федералното правителство на Канада категорично отхвърли възможността за намаляване на паричните траншове за FFQ. В имейл, изпратен до Le Devoir, Федералното министерство за жените и равенството между половете (министър е имигрантката Мариам Монсеф от племената хазари в Афганистан и основен функционер на управляващата Либерална партия на Канада), потвърди намерението министерството да остане един от основните спонсори на федерацията на жените в Квебек, защото това е „организацията, бореща се за насърчаване на равенството между половете и срещу насилието, основано на пола“. Бушар категорично отказа да подаде оставка, а женските профсъюзни движения в рамките на FFQ изразиха своята подкрепа. Завеса.

Руската блогосфера реагира бурно на събитието. Директорът на Института за проблемите на глобализацията Михаил Делягин: „Преди да се посмеете и да го изпратите на приятели, помислете когато това го казва човек с инста-TP допълнителна хромозома, то наистина е смешно, но когато е написано от президента на федерацията на цялата страна, вече става наистина страшно“. Колумнистът на NewsFront Юлия Витязева: „Всяка забрана е придружена от наказание за нейното нарушение. Лелята все още не е обявила какво ще прави с тези жени и мъже, които не искат да се занимават с еднополови връзки? В такива случаи трябва да сте последователни. Очаквам с нетърпение предложения за превантивни и наказателни мерки“.

А превантивните и наказателните мерки не са далеч… Но, колеги, Вие грешите. Това не е леля. Габриел Бушар е трансджендър („първата транссексуална жена, която ръководи феминистката организация“). Преди да бъде избрана за президент на женската федерация в Квебек, тя (той) служи в ВМС на Канада, ръководи ИТ проект и Центъра за борба с потисничеството на половете. Носител е на престижната награда на ЛГБТ Квебек. Пресата я (го) нарича „красноречив оратор, страстен привърженик на транссексуалните и искрена феминистка“. За основната задача, тя смята „деконструкцията на концепциите за майчинството и бащинството“. През юни миналата година тя заяви: „Трябва да обсъдим задължителната вазектомия (мъжка стерилизация) на 18 години“.

Не се притеснявайте, не се плашете. Нека дегенератите продължават в същия дух. Главното е да защитим нашата страна от „прогресивните тенденции“.

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.