В Народната библиотека "Иван Вазов" в Пловдив реализират проекта "В обувките на другия"

Народна библиотека "Иван Вазов" в Пловдив ще реализира до април 2017 г. проекта "В обувките на другия". Той е между отличените от втората сесия на конкурса на Фондация "Глобални библиотеки" за 2016 г. с тема "Библиотеката - активен участник в обществения живот". В центъра на проекта е идеята хората в неравностойно положение да припознаят библиотеките като свои приятели, посрещащи ги с разбиране за техните потребности.

Това неизбежно ще подсили доверието към културната институция и ще се даде възможност за развитие на местните общности по посока на по-голяма толерантност към "различните". Идеята е библиотеките да развият своята социална значимост, предоставяйки на хората в неравностойно положение възможности да развиват потенциала си и открият още едно ново пространство, където да демонстрират творческите си заложби.

Старт на проекта "В обувките на другия" ще даде с двудневното обучение на 13 и 14 декември на библиотекари в уменията да общуват и решават проблеми, заедно със своите "различни" партньори в благородната мисия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България