“Пирин” прекъсна серията от загуби

Северна Корея желае да започне диалог със САЩ

Юнкер: Македония е на прав път, може да получи препоръка от ЕК до няколко месеца

Депутатът Николай Бошкилов напуска ръководния екип на БСП-Благоевград

Обилни снеговалежи и силен вятър тази нощ и утре, червен код в областите Смолян и Кърджали

От Българска банка за развитие обявиха, че нямат участие в сделката по продажбата на ЧЕЗ

Нови боеве са избухнали Източна Гута

Путин, Меркел и Макрон са обсъдили ситуацията в Сирия

ГЕРБ обвини Нинова, че “пуска плоски лъжи”

МВР със съвети какво да правим при обилни снеговалежи и силен вятър

Патриарх Неофит възглави празнична света литургия в “Св. Александър Невски”

19-годишно момиче е загинало при катастрофа в района на Драгичево

Калоян Паргов: Гражданите от “Малашевци” поискаха да закрием битака

Гайди, заря и регата за 3 март във Варна

БСП ще пита чешкия премиер и ЕК за сделката с ЧЕЗ

В Народното събрание ще гласуват Бюджет 2017 г. на първо четене

На днешното пленарно заседание парламентът ще обсъжда на първо четене Законопроект за бюджета на Република България за 2017 година. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Въпреки оставката на правителството, управляващите не оттеглиха законопроекта. От своя страна опозицията, в лицето на „БСП лява България” и ДПС заяви, че няма да го подкрепи и посочи различни аргументи в подкрепа на позицията си. Сред тях са несъгласие с правителствената финансова политика, ограничението на някои плащания, както и твърдението, че приемане на бюджета е задължение единствено на управляващото мнозинство.

От АБВ също обявиха, че няма да дадат подкрепата си за законопроекта, защото правителството е в оставка, а според тях следващото легитимно избрано такова само трябва да избере с какъв бюджет да работи.

Ако бюджетът за следващата година не бъде приет, законът предвижда да се изпълнява този от предходната, месец за месец, с 1/12 от разходите по стария бюджет. В мотивите на вносителите се посочва, че приоритет в бюджета за 2017 г. са образование, здравеопазване и модернизацията на армията.

Очаква се реалният растеж на БВП да се запази на относително стабилни нива през прогнозния период, като през 2017 г. слабо ще се забави до 2,5%, а за 2018-2019 г. се очаква постепенното му ускоряване до 2,7%.

Предвижда се увеличаване на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазване на този размер за 2018 и 2019 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.