Руски учени: Астероид може да удари Земята през 2068 година

3,6 млрд. евро са приходите от международен туризъм Отчита се ръст от 6,6%

Петър Попангелов: Курортите имат нужда от развитие Нито планините са ниски, нито сезонът е къс, смята скиор №1 за всички времена у нас

Анита Мейзер пред съда: Аз съм птичка, стреляна с оръдие

Томислав Дончев: През пролетта ще знаем къде има излишни звена в администрацията

Епизод от руската анимация „Маша и Мечокът“ влезе в Гинес

Вицепремиерът Красимир Каракачанов: Парите за ромите не дават ефект

Гръцкият парламент гласува ратификацията на Преспанския договор следващата седмица

Благотворителност и бели мечки на „Бизнесдама“ на годината Изисканото събитие събра над 170 специални гости от различни сфери

Затвор за двама българи и сириец, организирали канал за нелегални мигранти

Екипи от 3 полицейски управления проверяваха шофьори в Шумен За два часа са наложени 61 санкции

Пловдив пред грипна епидемия, спряха свижданията в болниците Цяла седмица ваканция обявиха в самоковски училища

Димитров: Уважавам Агаси, защото е искрен

Мъжът, предизвикал преследване с полицаи, остава в ареста

Цветан Цветанов се срещна с посланика на Израел

В Народното събрание ще гласуват Бюджет 2017 г. на първо четене

На днешното пленарно заседание парламентът ще обсъжда на първо четене Законопроект за бюджета на Република България за 2017 година. Това предвижда програмата за работа на Народното събрание.

Въпреки оставката на правителството, управляващите не оттеглиха законопроекта. От своя страна опозицията, в лицето на „БСП лява България” и ДПС заяви, че няма да го подкрепи и посочи различни аргументи в подкрепа на позицията си. Сред тях са несъгласие с правителствената финансова политика, ограничението на някои плащания, както и твърдението, че приемане на бюджета е задължение единствено на управляващото мнозинство.

От АБВ също обявиха, че няма да дадат подкрепата си за законопроекта, защото правителството е в оставка, а според тях следващото легитимно избрано такова само трябва да избере с какъв бюджет да работи.

Ако бюджетът за следващата година не бъде приет, законът предвижда да се изпълнява този от предходната, месец за месец, с 1/12 от разходите по стария бюджет. В мотивите на вносителите се посочва, че приоритет в бюджета за 2017 г. са образование, здравеопазване и модернизацията на армията.

Очаква се реалният растеж на БВП да се запази на относително стабилни нива през прогнозния период, като през 2017 г. слабо ще се забави до 2,5%, а за 2018-2019 г. се очаква постепенното му ускоряване до 2,7%.

Предвижда се увеличаване на размера на минималната работна заплата от 1 януари 2017 г. на 460 лв. и запазване на този размер за 2018 и 2019 г.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.