В Пловдив пристигна Стивън Петков

Стивън Петков е най-новото попълнение на „Ботев“, дошъл веднага след отстраняването на „Бейтар“. 22-годишният футболист е юноша на „Левски“ и сега подписва като свободен агент от „Монтана“.

Ботев“ изпадна в цайтнот за бъдещия съперник „Маритимо“. В клуба правят всичко възможно да намерят запис от съботната контрола на тима срещу испанския „Лас Палмас“. Играчите на „Ботев“ разбраха, че вече са били под лупа. В португалските медии пишат, че всички футболисти на „Маритимо“ са гледали заедно победата им с 4:0 над „Бейтар“.

Съперникът е батко на „Ботев“ с 18 месеца. „Маритимо“ е основан през 1910 година на остров Мадейра. Отборът играе мачовете си на стадион „Естадио де Маритимо“, който има капацитет от 10 600 места. Сегашната еврокампания за девета за португарлците в историята им. Досега най-големият успех е класиране за груповата фаза на Лига Европа. Там отборът завършва трети в конкуренцията на „Брюж“, „Бордо“ и „Нюкасъл“.

През миналия сезон „Маритимо“ се класира шести в португалското първенство. Подобно на „Ботев“ клубът разчита предимно на свои футболисти. С изключение на бразилците, които се смятат за свои в Португалия, на вратата пази иранският национал Амир Абедзадех. Легионери има още от Мозамбик, Турция, Армения, Швеция, Гвинея и Гвинея-Бисау.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ