В Пловдив разясняват условията за финансиране на културни събития от общината

Дом на културата "Борис Христов"

Новата Наредба за реда и условията за финансиране на инициативи в сферата на културата и включването им в календара на Община Пловдив ще бъде представена официално на 26 август, съобщиха от градската управа под тепетата. За целта се организира специален информационен ден, който ще започне идния петък от 10.30 часа в Дома на културата "Борис Христов".

Експерти ще разяснят обстойно при какви условия общината ще предостави финансиране на инициативи, свързани с опазване на културното наследство и памет, обогатяване на културната идентичност, развитие на творческия потенциал и капацитети, подобряване на достъпа  до култура на жителите на града под тепетата, насърчаване на обмени и партньорства на местно, национално и световно ниво, популяризиране на родната култура по света, развитие на изкуството, творческите и културни индустрии и културния туризъм и създаване на елитни културни продукти.

Всички заинтересовани физически и юридически лица, творци, артисти, представители на творчески гилдии, културни оператори и др. са поканени да вземат участие в информационния ден. Програмата му включва 4 компонента, по които на конкурсен принцип ще се осигурява финансиране за календара на Община Пловдив през 2017 г. - фестивали и значими събития; мобилност; гражданска активност; книги на местни автори и важни за града издания.

Коментари

Задължително поле