В Румъния откриха близо 1 тон кокаин в преобърната моторна лодка

Наркотикът е на стойност над 300 милиона евро

В Румъния заловиха почти 1 тон кокаин. Румънската дирекция за борба с организираната престъпност съобщи, че стойността на открития кокаин в Делтата на р. Дунав може да достигне над 300 милиона евро, предаде Медиафакс.

Наркотикът, опакован в 36 пакета, беше открит на 22 март в преобърната моторна лодка на плаж между селищата Сфънту Георге и Сулина (окръг Тулча). Полицаите откриват находката, след като два дни по-рано подобен пакет с кокаин изпаднал от товарен автомобил в района, информира БТА.

Феликс Банила, ръководител на Дирекцията за разследване на престъпленията на организираната престъпност и тероризма (ДРПОПТ), заяви, че кокаинът е с чистота почти 90%, което позволява смесването му с други вещества, като по този начин количеството му може да бъде утроено, а общата му стойност на пазара на наркотици може да превиши 300 000 евро.

Адриан Ламбрино, шеф на Дирекцията за борба с организираната престъпност в рамките на полицията заяви, че кокаинът произхожда от Южна Америка и е бил докаран до Румъния по море. Наркотиците преминавали транзитно през Румъния и че властите са задържали двама сръбски граждани, посочва Асошиейтед прес.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа