На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

В Търговище променят наредба, пускат „паяк” срещу безразборното паркиране Въпреки засиления контрол и предупрежденията, има множество изоставени коли

Снимка: Архив

Предложения за промени в местната наредба за организация на движението публикува на сайта си общината в Търговище, за да обезпечи нормативно разчистването на улиците от превозните средства на нарушителите, с помощта на репатриращ автомобил. Новите текстове определят реда, по който ще става принудителното преместване на неправилно паркирали коли. За осигуряването на дейността се предвижда наемането или закупуването на т.нар. „паяк”, с който ще бъдат ангажирани служителите от общинското предприятие, което отговаря и за паркингите.

Промените предвиждат преместването на неправилно паркиран, или изоставен от години, автомобил да струва на собственика му 40 лв. Репатрираните коли ще бъдат оставяни на специален паркинг, където престоят ще струва 1,20 лв. на час.

До предложенията за промени се стигна, след като от местната администрация повече от година предупреждаваха, че ще се премине към принудително премахване на стоящи от години коли, които заемат места за паркиране, пречат на почистването и създават други неудобства. Въпреки предприетата кампания с предупреждения, по улиците все още има множество коли, а безразборното спиране по тротоари и паркове е непрекъснато.

Увеличеният в пъти брой на превозните средства, недостигът на зони за паркиране, както и затрудненията за движението и безопасността, принудиха администрацията за премине към по-сериозни мерки, като предлаганите сега. За да станат факт, те трябва да бъдат приети от общинския съвет и да се осигурят нужните средства за дейността. В едномесечен срок гражданите могат да правят предложения по съответни ред в общината за допълване или промени в предлаганите текстове.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.