В Шумен изписват 83-годишна след Covid-19

В четвъртък МБАЛ Шумен изписва след две отрицателни проби 83-годишна жена, излекувана от covid-19. Това съобщиха от здравното заведение. Жената постъпи на 27 март с пневмония в Първо вътрешно отделение и след доказване на коронавируса е била лекувана в Инфекциозно отделение.

По данни на изп. директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов, при нито един от пациентите не е прилаган "хлороквин", въпреки че здравното заведение е имало количество за трима души.

Прилагани са симптоматични медикаменти. "Ако пациентите имат температура, се дава медкамент срещу температура. Който е с пневмония, си върви антибиотик. Даваме и медикамента Тамифлу, вливат се водно-солеви разтвори. Всичко е индивидуално и според клиничната картина", коментира най-общо болничният шеф.

Общо 4 пациента с covid-19 лекува от началото на пандемията болницата в Шумен. И при четиримата се стигна до 2 отрицателни проби. Трима са изписани. В сряда почина шуменец на 66 г., който е бил с карцином на белия дроб и с овладят коронавирус /2 отрицателни проби/. Националният оперативен щаб го оповести като 24-ия починал от коронавирус. Коментарът на ген.Венцислав Мутафчийски в четвъртък бе, че коронавирусът е ускорил процеса до смърт.

Коментари

Задължително поле