В 10 града тренират по 100 часа стрийт фитнес

Инициативата е по проекта "По-здрав дух в по-здраво тяло"

Български младежи ще имат възможност да се запознаят лично със стрийт фитнеса на 16 открити спортни площадки в 10 български града. Едни от най-популярните атлети по стрийт уъркаут ще преминат предварително обучение и ще запознават младите хора с ползите и удовлетворението от спорта по 100 часа на всяка площадка до средата на месец септември, като част от кампанията "По-здрав дух в по-здраво тяло". Тя е реализирана от спортен клуб по спортна гимнастика и стрийт фитнес "Стрийт Уоркаут България" по спечелен проект на Националната програма за развитие на младежките дейности на Министерството на младежта и спорта.

 

„Идеята е младите хора да бъдат насърчавани да оползотворяват пълноценно свободното си време и да усвояват знания и умения, свързани с физическата активност и социалната ангажираност. Целта на проекта е насърчаване на здравословен начина на живот сред младите хора, превенция на агресия и различни форми на зависимости. Като част от програмата на младежите ще бъдат показвани модели за подражание, в които са водещи отговорната социална роля и вземането на отговорни решения. Проект НПИМД -НЗ - 040/2019 и Договор 25-00-49/11.06.2019 "По-здрав дух в по-здраво тяло" е осъществяван с подкрепата на Министерството на младежта и спорта по Национална програма за развитието на младежки дейности по чл. 10а от Закона за хазарта за 2019 г.

В София на 20 септември ще се проведе и Фестивал на спорта - по време на него ще бъде направена демонстрация на възможностите на вече обучени младежи и ще бъде показан техният личен пример да бъдат активни, а не зависими. Вдъхновител на младите и посланик на кампанията е легендата на българския спорт, първият гимнастик, участник на шест поредни Олимпийски игри, четирикратният олимпийски медалист, носител на четири световни титли по спортна гимнастика - Йордан Йовчев.

Повече подробности могат да бъдат намерени на страницата на клуба във фейсбук: Спортен клуб STREET WORKOUT BULGARIA.

Места, на които се провеждат безплатните тренировки на спортни площадки по кампанията "По-здрав дух в по-здраво тяло":

 1. София – „Парк Герена“
 2. София – ж.к.“Толстой“
 3. София – ж.к. „Люлин“
 4. София – ж.к. „Младост-3“
 5. София – ж.к.“Света Троица“
 6. София – ж.к.“Изток“
 7. София – кв. „Орландовци“
 8. Велико Търново
 9. Радомир
 10. Стара Загора
 11. Пазарджик
 12. Девин
 13. Бяла (Русе)
 14. Раковски (Пловдив)
 15. Трявна
 16. Раднево

 

Коментари

Задължително поле