Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

Мъж наруши повторно карантината си в Исперих Грозят го лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Евакуираха блок в Шумен заради граната Час и половина на въздух

“Булгаргаз” предложи 6,67% по-ниска цена на газа за май

Габриела Пенкова, „Екоравновесие”: Няма как да открием собствениците на кучетата, използвани за незаконни боеве Животните са в добро състояние

Разкриха мащабна схема за боеве с кучета край София. Резултатът са близо 60 души в ареста и девет кучета, спасени от жестоките и доходоносни боеве.

След получен сигнал екипи на полицията се насочват към гориста местност над язовир „Искър“, в землището на Панчарево. Там, в изоставена панелна постройка, част от бивш пионерски лагер, са открити две дървени арени, на които се провеждат незаконните боеве. 9 на брой. 4 женски и 5 мъжки кучета на възраст между 2 и 5-годишна възраст.

„Кучетата бяха приети в неделя между 9 и 10 часа вечерта. Извърших преглед. Бяха в добро състояние. Нямаха наранявания, които да изискват ветеринарно-медицинска намеса“, обясни д-р Габриела Пенкова, заместник-директор на „Екоравновесие”, по Нова ТВ.

По думите й животните не са били агресивни, но са били стресирани при транспортирането и настаняването им в клиниката. Някои от тях са били много слаби. По муцуните от тях има следи от стари белези, които може да са били от сбивания с други кучета.

Заместник-директорът на „Екоравновесие“ обясни още, че на нито едно от кучетата не е установен идентификатор – микрочип и няма как да се разбере кой е собственикът им. Служителите на институцията ще полагат грижи за четириногите докато има становища по разследванията, които текат по случая. „Има готовност да бъдат настанени за оглеждане в приюта в Горни Богров, ако се наложи“, обясни още д-р Панкова.

Според Явор Гечев от „Четири лапи“ животните не са типични участници в кучешки боеве. „Това не са типичните кучета, които биха участвали в боеве. Прави ми впечатление, че не са изрязани ушите. Бих предположил, че това са животни, които са използвани за т.нар. спаринг“, обясни той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.