Габровецът със закопаната в двора му дрога остава в ареста

63-годишният жител на габровското село Гергини Иван Воденичарски, в чийто двор в четвъртък бяха намерени закопани пресовки на хероин с общо тегло 4,7 кг , остава в ареста. В мерцедеса му пък бил скрит 1 кг кокаин. Полицията стигна до него, след като на 19 август в „Столипиново“ беше арестуван турският дилър Ибрахим Йозал и 2 фризьорки, които продавали доставена от Воденичарски дрога.

Воденичарски направи опит да излезе на свобода, но съдия Цветан Цветков от Пловдивския окръжен съд отказа да го пусне. „Той е неосъждан, има малко дете, а и е съдействал на полицията – сам им е показал къде е закопан наркотикът“, пледираха адвокатите на Воденичарски. Те поискаха домашен арест или парична гаранция за клиента си.

„Чета медии и знаех, че полицаите ще дойдат. Можех да скрия наркотика и да избягам, но ги чаках и им показах къде е, защото не искам да се занимавам с такива работи“, каза самият Воденичарски.

Известната фактология по делото обаче показва, че той е бил арестуван в колата си в опит да напусне селото и чак след това е показал къде е била заровена дрогата.

Воденичарски може да направи нов опит да излезе на свобода пред Апелативния съд в Пловдив.

Коментари

Задължително поле