Стартираха „Ученически игри 2019“ в Благоевград

Един месец безплатни прегледи за глаукома във ВМА

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Галъп: Евентуална партия на Слави Трифонов стартира с 12%

Ако изборите бяха днес, за ГЕРБ твърдят, че биха гласували 20,3% от имащите право на глас, за БСП – 18,4, за Обединените патриоти – 10,1, за ДПС – 6,3, за партия на Веселин Марешки – 5,2, а за РБ – 3,3. Тези формации биха попаднали в Народното събрание от днешна гледна точка.

Данните са от телефонен сондаж на „Галъп интернешънъл“ сред 1007 пълнолетни българи между 19 и 21 декември. Изследването е независимо от външно финансиране. Данните показват моментното състояние и декларативните нагласи в неспокойно политическо време. Затова и няма как да са прогнози за изборния резултат. Данните са очевидно повлияни и от отминалите президентски избори. Въпросът е зададен с изреждане на съществуващи партии. Максималната грешка при 50%-овите дялове е ± 3%.

Преднината на ГЕРБ изглежда намаляла, инерцията на патриотите и Марешки остава видима, а влизането на РБ може да се гарантира при сериозна кампания, според „Галъп“.

Бариерата за влизане в НС се смята на база гласували, а не на база имащи право на глас.

ДСБ и АБВ имат по 1,4%.

1,2% е очакваната подкрепа и за БДЦ. Близки около процент са стойностите и за „Движение 21“. Под процент, но с видими дялове остават ДОСТ, „Зелените“, „Глас народен“ и др.

За други партии биха гласували 3,4%, а 4,8% биха гласували с „Не подкрепям никого“.

21,7% твърдят, че няма да гласуват.

В следващите няколко реда са представени резултатите от експериментално тестване. Те са отделни и не могат да бъдат добавени към по-горните резултати, уточнява „Галъп“.

С нарочни въпроси са тествани потенциали. Експериментално тестване на потенциална партия на Слави Трифонов показва високи стойности от 12. В идните месеци този потенциал би могъл и да расте.

Експериментално тестване на потенциала на проект на Радан Кънев дава ориентировъчни нива от 1,5%. Потенциалът на проект на Христо Иванов към този момент е около 1%. Евентуален проблем е, че тези проекти попадат в обща ниша. Жизнеността на тези проекти ще зависи най-вече от успеха на кампаниите и от коалиционната им политика.

На този етап е твърде рано за каквито и да било заключения по отношение на новите проекти и се очаква динамика. Евентуалната тяхна поява би променила пълната картина на електоралните нагласи.

За това на следващ етап „Галъп интернешънъл“ ще направи нови сондажи, като част от редовната си изследователска програма.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (5)

  1. Това са глупостите на Кънчовците от ГАЛЪП ! Когато Славчо вземе 12 % елате ми се обадете !

    1. Зависи колко пари е готов да даде за агитация. Или колко ще му дадат кукловодите му, щото той е много стиснат. А нашият „народ“ е много прост и лесно се лъже. Щом червените го баламосват 27г и пак им се вързва, щом се върза на царя и Дудука, ще се върже и на Чалгаря.

  2. Браво опетков взе ми думите от устата, много точен коментар Чалгаря е на път да заблуди суверена и те му ВЕРВАТ.

  3. Слави Трифонов със сигурност ще вземе много, защото не само тези социолози, а и такива от другата партия, също го предвиждат. Дали харесва на някого, или не, това си е лично негов проблем и може да си скърца със зъби, да го мрази, да плюе и бие жена си и децата си,ако желае, но действителността не може да измени. Аз не бих гласувал за неговата партия, но това също си е мой избор. Проблема обаче се състои в това, че ако влезе в парламента, сигурно ще забрави борбата си за мажоритарен вот. За мен това е тревожното.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.