Емилиян Гебрев: Никога през живота си не съм ял рукола, кафе не пиех до 2017 г. Това е една добре планирана война срещу мен за физическо и икономическо унищожаване, каза предприемачът

Ангел Джамбазки: „Родител 1“ и „Родител 2“ е дискриминация, въведете пол „+безкрайност“

53-годишна жена загина при пожар в дома си в град Искър

Генералният мениджър на „Силвър Стар” в България Ролф-Юрген Заерле: Новите Мерцедеси изпреварват и самолети в технически план Предлагаме автомобили за по-малко от 500 лв. на месец, защото вярваме в сбъднатите мечти

Българин изчезна на остров Санторини

Горанов: Позицията на ГЕРБ за изборното законодателство се промени заради усещането, че се отдалечихме от хората

Александър Симов: БСП не влиза в политически договорки

Д-р Атанас Мангъров: Няма опасност за плода на бременната жена, болна от морбили

Как руса сервитьорка сервира капучино?

Данаил Кирилов, ГЕРБ: Оттеглихме промените в прага за преференциите в Изборния кодекс заради стабилността на държавата

Прокурор Русинова за случая в Нови Искър: Когато Георги е бил арестуван е говорил за МИ-6 и психотропни оръжия

Томислав Дончев: Решението за прага на преференциите беше грешка

Проф. Калин Гайдаров: До случая в Нови Искър е довело както развитието на състоянието на убиеца, така и вътрешни проблеми в семейството

Разчистени са токсичните отпадъци, изхвърлени край гара Яна

Федерика Могерини: ЕС няма да подкрепи военна ескалация във Венецуела

Гейбракът клати коалицията Патриотите се противопоставиха на признаването на третия пол, подкрепиха ги и от ГЕРБ

Признаването на “третия пол” и разрешаването на еднополови бракове разклатиха коалицията. Повод за разнобой в правителството стана приемането на Истанбулската конвенция на вчерашното заседание на Министерски съвет. След дълги спорове и остри дебати кабинетът взе решение да предложи на Народното събрание да ратифицира Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието на жени и домашното насилие.

Това е т.нар. Истанбулска конвенция, която признава “третия пол” и налага още от детската градина децата да се съобразяват с това.

Осем министри от правителството гласуваха против спорния международен договор. Не стана ясно как е гласувал премиерът Бойко Борисов.
Осем министри от правителството гласуваха против спорния международен договор. Не стана ясно как е гласувал премиерът Бойко Борисов.

“Осем от министрите гласуваха против конвенцията”, заяви пред журналисти в Министерския съвет вицепремиерът Валери Симеонов. Членовете на кабинета са 21. “Труд” научи, че срещу спорния договор са гласували четиримата от квотата на Обединените патриоти – вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, Нено Димов (екология) и Емил Караниколов (икономика). От хората на ГЕРБ в кабинета “против” са били Владислав Горанов (финанси), Ивайло Московски (транспорт) и Кирил Ананиев (здравеопазване). Осмият противник на конвенцията не бе разкрит от участниците в заседанието.

По време на дебатите в Министерски съвет противниците на Истанбулската конвенция изтъкнали, че в нея не се прави разлика между пол и джендър. В документа е записано, че “пол означава социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за подходящи за жените и за мъжете”. Министри припомнили, че терминът “пол” се свързва не със социалните роли, а с биологичните и физиологични характеристики, които определят индивида като “мъж” или “жена”. Представителите на Обединените патриоти в кабинета възразили и срещу това, че конвенцията налага въвеждането на трансджендър в детски градини и училища и създава възможност за налагане на еднополови “бракове”. Изтъкнат бил и аргументът, че конвенцията е международен договор и като такъв има превес над националното законодателство. Следователно, след ратифицирането й можело да се окаже, че няма нужда да променяме нито Конституцията, нито други нормативни актове и всяка хомосексулна двойка можела да съди България, че възпрепятства брака й.

Вицепремиерката Екатерина Захариева, която като правосъден министър подписа конвенцията през април 2016 г., обаче отрече да става въпрос за признаване на третия пол и еднополовите бракове у нас. Захариева увери, че ратификацията няма да узакони браковете между мъже или между жени.

Вицепремиерката призна обаче, че според конвенцията “поемаме задължение да обучаваме и децата в училище в толерантност между половете и разчупване на стереотипите”.

Захариева уверила противниците на договора, че ще има съпътстваща декларация, в която Народното събрание да уточни българската позиция, за да се елиминират всички опасения.

Въпреки това, след заседанието на МС от ВМРО дадоха пресконференция, на която заявиха, че няма да подкрепят ратификацията и че същото ще направи и цялата парламентарна група на Обединените патриоти.

ИСТОРИЯ НА ДОКУМЕНТА
10 години дебати в Съвета

Идеята за Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието срещу жените и домашното насилие, както всъщност се нарича Истанбулската конвенция, е от 10 години. Финалният текст е отворен за подписване на 11 май 2011 г. след среща в Истанбул. Турция е първата страна, която ратифицира документа. Следват Албания, Андора, Австрия, Белгия, Босна и Херцеговина, Кипър, Дания, Финландия, Естония, Франция, Грузия, Германия, Италия, Малта, Монако, Черна гора, Холандия, Норвегия, Полша, Румъния, Португалия, Сан Марино, Сърбия, Словения, Испания, Швеция, Швейцария.

ОСТРИ РЕАКЦИИ
Объркваме децата си!
Протестът е задължителен!

Проблемът с гласуването за признаване на “трети пол” е сериозен. Освен икономическите и социални причини, това е не по-малко важно за демографската политика и раждаемостта. Това написа във фейсбук след правителственото решение здравният министър от кабинета “Орешарски” д-р Таня Андреева. “Не може да объркваме децата си! Няма трети пол! А кой как се чувства е въпрос на избор”, пише още Андреева, която е призната за една от най-добрите лекари акушер-гинеколози. “Аз не съм съгласен и никога няма да гласувам за това, едно момченце в отделенията, което си мисли, че е момиченце, да ходи в женската тоалетна и това да се толерира от българското общество”, заяви и бившият конституционен съдия Георги Марков, който в момента е депутат от ГЕРБ. “Нашата Конституция е ясна, че брак има само между мъж и жена! И искам да обърна внимание на онези членове на кабинета, които пробутват тази конвенция, както и на някои политолози”, категоричен бе Марков. Реакция във фейсбук демонстрира и Валери Тарандов, зам.-министър на правосъдието в служебния кабинет. “Задайте си следните въпроси: Искате ли вашите деца да станат извратени, в резултат на извратеното обучение в училище, продиктувано от антихристиянската Истанбулска конвенция? Ако не искате това, протестът срещу тези изроди е абсолютно задължителен!”, пише Тарандов.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. УПРАВЛЯВАТ НИ ЕВРЕИ И ПЕДЕРАСТИ. КОИ СА ПО ОПАСНИ АЗ НЕ МОГА ДА ЗНАМ.

 2. Ima 44XX I 44XY kariotip / mazh I zhena / !!!!! XO, XXX, XXY, XYY, XY s mutanten SRY gen, sicki sa PATOLOGIA – POLOVA ATROFIA I DISMORFIZM, SUBFERTILNOST, UMSTVENA IZOSTANALOST, ORGANNI DISFUNKCII ! Nema genetichna / biologichna osnova na treti pol – inak shizophreniata stava norma, a obektivnostta I logikata – bolest. Sataninski mnogo pari I mnogo prodazhni dushici – poslednite sa premier I ministri ! Zasluzhavate samo prezrenie !!!

 3. Не трябва да позволяваме да ни натрапят тази конвенция с претенциите и за трети пол и еднополови бракове. Който иска такива екстри, да върви в западна Европа, тук това не минава. Ако някои искат по този начин да намалят раждаемостта в страните си, ние нямаме нужда от това, а обратното, имаме нужда от нормални семейства, които да суздават и възпитават нормални деца

 4. Мама е от женски пол, татко е от мъжки пол, а аз съм педераст, което ще рече че съм от третия пол.
  Що за идиотия ни пробутват европейските високопоставени извратеняци! Тези тГЕРБерски тъпанари, дето си сложиха третополовия подпис под този най-идиотски документ, само и само да са във властта, знаят ли в каква морална пропаст бутат сегашното тинейджърско поколение? Значи бащата може да си легне с дъщеря си, защото се почувствал третополов, а синът да оближе майка си, защото и той – като баща си – се почувствал третополов. Пък дъщерята ще пикае в мъжката тоалетна, защото и тя се е почувствала третополова.

  1. Всичко това можеше да се избегне , ако не бяхте избрали герберастите да ни управляват . А герберастите се оказва , че са направо ГЕЙБЕРАСТИ =ПЕДЕРАСТИ .

 5. Политическата класа по признака на „социалната си роля“, по единодушното мнение на българите, са общност на третия пол. Ако Специалния Съд им конфискува парите те веднага ще се превърнат аморфна сбирщина педерасти.

  1. виж какво поручик знаем ги такива като теб,когато две жени ти бият шута,започваш да се оглеждаш за“педерасти“и преди да говориш и пишеш,прочети фройд за човешката сексуалност…ние гейовете сами си печелим парите и то с креативност и ум,за разлика от теб!
   и ще спреш да търсиш отдушник за собствените си неудачи и комлекси в гейовете…да спрат да ги финансират?!а тебе кой те финансира…тъщата!?аз познавам много гейове,които си изкарват парите и прехраната с труд и са страхотни като колеги…с други думи за кое финасиране говориш!?
   добре съгласен съм да ни спрат парите,но да спрат и твоите…

   1. Kakav Vi e standarta za ‘normalnost’ . Pedifila sashto mu e mnogo gotino I mnogo ,strada’ , shtoto ne e razbran ?!. Kradeca , ubieca , sexualniot nasilnik izpitvat ogromno udovletvorenie I izvan-Zemni strasti ot nasilieto nad zhertvata ! I koi Vi prechi da tvorite I rabotite , nikoi ne se interesuva kak go pravite ! S mili ochi Ili naglost ne mozhesh nakara da te uvazhavat . Chaikovski e razvil talanta si – blagodarim , za drugoto chaka da dava otchet pred Gospoda !

    1. ами виж сега данчо,очевидно много те интересува темата,пробвай да го направиш с мъж,пък може и да ти хареса-де да знаеш!не намесвай Господа в проблема-той си знае работата!правилно той е големият съдник!а защо ли винаги,се повдигне тази тема се намесва името на Бога?да говорим все пак за пари…или ти още не си изтрезнял от ракията на тъста и ти е тежко от капамата на тъщата…тогава защо изобщо се повдига тази тема,след като ще сипем обиди и гнусотии.и все пак като оставим настрана сексуалността има какво да научим от гейовете…

     1. Tasta pieshe do 50 gr kaisieva rakia – Bog da gp prosti, na Babata mnogo haresvam salatite i pechenia sharan – Blagodaria za spomena. Priatel, koi e protiv gays v lichen plan, seki e svoboden da pravi shto mu e na srtce . Moral znachi dobrovolno samoogranichenie po ubezhdenia, chesto e prepleteno s kriminalnostta/zakona.Seki mozhe da si izkove svoi moral, naprimer kanibalite, kradcite, ala se pak trebe standart . Judeina zhivee po Moiseevia zakon, Miusumanina ima morala na proroka si Mohamed, Hristianina ima uchenieto na Hristos, koi e Vashiot ,guru’, i zoshto trebe da go sledvame! Pisano e sichko mi e pozvoleno, no ne sichko e polezno ! Bez standart ima 7 000 000 000 ,morala’ . Zakonite pak Zaharieva shte ni kazhe kak gi kovat, popravat, promenat….kupuvat….

   2. Пий си хаповете им6ецил сбъркан! Човекът никъде не напада обратните, а политиците.
    Ти явно си от най долната проба гнусни комплексирани идиоти.

 6. Всичко това можеше да се избегне , ако не бяхте избрали герберасти=геЙберасти да ни управляват .

 7. започне ли да се говори за гейове и трети пол,означава,че назрява сериозна политическа криза…
  надали днес нормалните хора могат да си представят Коледа без музиката от „Лешникотрошачката“на Чайковски-гей,създал едни от най-великите шедьоври на това изкуство за всички времена.в този смисъл този празник е повече свързан с неговата музика,отколкото с безличното мрънкане на папата…Коледа-сняг,украсена елха и „Лешникотрошачката“на Чайковски…
  Леонардо да Винчи-още един доказан гей,чийто изобретения днес стоят в основата на модерната инженерна наука-самоук(той не е имал право на образование,заради неизвестен баща)велик художник,благодарение,на който Лувъра генерира годишни приходи от милиони евро…основоположникът на въздухоплаването и съвременното самолетостроене,водолазния костюм,новатор в медицината и т..н.и т.н.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.