Ген. Попов в Баня: Вотът на 26-и ще определи развитието на България за следващите 15 години

Водачът на листата на ГЕРБ-Пловдив област генерал Константин Попов, кандидатът за народен представител Данка Люртова и кметът на Баня Стамен Гешев се срещнаха днес със симпатизанти и жители на курортното градче. "Вотът на 26 март ще определи развитието на България за следващите 15 години", заяви ген. Попов. Той поясни, че според управленската програма на ПП ГЕРБ минималната работна заплата става 650 лв., а средната - 1500 лв. "Цифрите са базирани на икономически разчети, а пенсиите ще се вдигат регулярно с доходите", изтъкна генералът. Той посочи, че в момента светът е в повратна точка и страната ни трябва да избере посоката си. "Нека да гласуваме така, че да живеем с чест и достойнство в европейска държава с правила и справедливо общество", призова генерал Константин Попов.

"Специален акцент в програмата на ГЕРБ е финансирането от бюджета на подмяната на ВиК инфраструктурата в населени места като Баня - с население от 2000 до 10 000 души", обяви кандидат-депутатката Данка Люртова. Тя подчерта, че ако ГЕРБ стане първа политическа сила и направи правителство, ще бъде разширена и програмата за саниране, като в нея ще се включат и еднофамилни сгради. "Внесла съм проект за реконструкция на 2 улици в Баня", каза още Люртова. Тя напомни, че дойде ли БСП на власт и еврофондовете спират - практика, наблюдавана при всички правителства на левицата. "За да се развива Баня е необходима държавна помощ и средства от европейските фондове", категорична бе Данка Люртова.

"Гласувайте на 26 март с №11 за по-добър живот на нас и нашите деца", обърна се тя към хората. "За година и половина откакто съм кмет, единствено Данка Люртова ми е подавала ръка и ми е помагала за решаването на проблемите," обяви кметът на Баня Стамен Гешев. Той припомни, че по предложение на Люртова са отпуснати 150 000 лева за почистване и реновиране на 137 дка от парка в Баня, изграден преди 40 години. "Надявам се, ако изкачи следващото стъпало и влезе в Народното събрание, да получаваме още по-голяма помощ от нея", отбеляза градоначалникът.

И той, и Данка Люртова, опровергаха слуховете, нарочно пускани от опоненти, че ще се продава парка в Баня. "Нито аз, нито кметът ще допуснем да се продаде и сантиметър от парка. Той е със статут публична общинска собственост, а общината няма право да продава терени с такъв статут", изтъкна Люртова. Според нея най-голямото опасение е, че на изборите на 26 март работата с преференции ще доведе до много невалидни бюлетини. Тя посъветва хората да гласуват с номера на бюлетината на партия ГЕРБ - 11, защото тогава ГЕРБ Пловдив област ще има 5 депутата. "Който разбира, да слага преференции, но нека гласуването с номер 11 да е повече", призова Данка Люртова. В края на срещата жителите на Баня се напреварваха да вземат картички със снимка и автограф от генерал Попов и му пожелаваха успех на вота на 26 март.

Избори 2020. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментари

Задължително поле