Дневен хороскоп на Алена за събота, 23.11.2019

На 23 ноември 2019 да почерпят

Сръбски министър: Не сме като България, сами избираме приятелите си

Разследват смърт на служител на енергото върху електрически стълб

Мария Габриел: Постът заместник-председател в ЕНП дава възможности и влияние

Глобална епидемия от обездвижване сред децата

Спешен медик е уволнен в Габрово заради пациентка, починала от масивен инфаркт

Вучич: Руснаците не ни дават нищо даром

ООН: Въздушните удари в Йемен са намалели рязко

Берлускони в болница, паднал на конгреса на ЕНП в Загреб

Учител предотврати масова стрелба в сръбско школо

Ваксините за грип свършиха Няма нито една доза в аптечната мрежа, няма да има и нови доставки

„Труд Уикенд“ – един вестник за два дни

Българска фирма измами Енрике Иглесиас, турнето му е отменено

Четири часа остана блокиран пътят София-Варна след тежката катастрофа

Ген. Румен Радев: Границата ни е пробита. Всеки, който иска, влиза 

Снимки БСП

„В Копривщица има нещо особено и зареждащо. Тук се чувства българщината. От тук са велики българи, давали духа и културата на България, умирали за нея. Длъжни сме да продължим тяхното дело“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от ИК и подкрепен от БСП, на среща с гражданите в Копривщица, съобщиха от „Позитано 20“.

„Да се обединим около вярата, завещана от дедите ни, за една по-добра България“, призова той. По думите му всички проекти са се провалили. „Имаме „Турски поток“ вместо „Южен“. Съсипаха кандидатурата ни за ООН. Външна политика, от която се срамуваме. Това трябва да се промени“, категоричен е той.

„България е кауза. Клел съм се в името на родината ни, никога не съм изменял на тази клетва, няма и да го направя“, категоричен е ген. Радев. „Ще се боря за външна политика с характер, която да се прави тук и отстоява навън. Няма да допусна да се подменя нашата история“, подчерта той. Кандидатът за президент уточни, че няма да води война с другите институции. „Ще се боря всички да сядат на масата и да работят в интерес на българския народ, но няма да се поколебая да застана срещу всяко решение, което накърнява интересите на хората“, посочи ген. Радев.

Според него президентската институция може да бъде коректив и президентът да противостои на решения и закони, които са против националния интерес. „На България повече от всякога е нужен президент, който да обединява около национални цели, да ни върне достойнството и вярата в бъдещето на България. Ще бъда президент с ясни приоритети и ще работя неуморно за националната сигурност, не само на границата, а на всеки български гражданин“, посочи ген. Радев.

Няма да допуснем България да се превърне в бежански лагер на Европа

„Няма да допуснем България да се превърне в бежански лагер на Европа“, заяви ген. Радев. Като един от приоритетите, за които ще работи, е националната сигурност. „Границата ни е пробита. Всеки, които иска, влиза. Трябва да има ясно решение и цел – да ограничим преминаването през границата, а тези, които са вътре – да сведем броя им до минимум. Да се обявим против Дъблинското споразумение“, категоричен е кандидатът за президент. По неговите думи трябва да се запазим като бит, култура, традиция и религия. „Решават демографския ни проблем с трайно заселване на бежанци. Нужна ни е регионална политика, здравеопазване и образование на място, а не с внос на чужденци. Това застрашава нашата национална сигурност“, каза още той. Ген. Радев коментира, че сме толерантен народ и винаги сме помагали, но не и за нелегални мигранти, които идват с други цели. „Трябва да запазим корените си. Кой ще интегрира нашите пенсионери, които мизерстват?“, попита генералът.

Препълнената зала в Копривщица изпрати ген. Радев на крака и му пожелаха победа с номер 13 на изборите. „Който дойде в Копривщица, става президент.“, категорични са хората. Те му подариха черешово топче и знаме. „Свобода и напредък – това трябва да изберем“, казаха те.

Ген. Радев: България ще излезе от кризата, когато се работи като в с. Чавдар

„Това е най-европейското село и община в България. При първа възможност ще доведа децата си тук. Възхитен съм“. Това коментира ген. Радев по време на посещението си в община Чавдар. Той подчерта, че това е моделът на промяната. „Възхитен съм от начина на работа на общинската администрация и как се привличат и оползотворяват средства. „България ще излезе от кризата, когато всяко село придобие този начин на работа“, каза още генералът. „Правите всичко с много ентусиазъм и огромни усилия, но държавата трябва да се върне там, където й е мястото и да поеме отговорност“, категоричен е той.

„Постигаме всичко това, благодарение на стройна общинска администрация и общински съвет, които работят заедно и за доброто на селото“, обясни кметът на с. Чавдар Пенчо Геров. Той подчерта, че 95% от улиците са преасфалтирани, има пречиствателна станция за питейна вода и подменена канализация.

През деня той посети и с. Бъта, община Панагюрище, където се срещна с граждани и симпатизанти и отговори на въпросите им за актуалната политическа обстановка и правомощията на президентската институция.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.