Откриха две момичета обявени за общодържавно издирване Криминалисти от Търново засякоха откраднат автомобил

Мъж е открил мумифицирано тяло в своя къща в с. Антимово

Спипаха 400 литра нелегален алкохол в къща в Поликраище

Има риск от разхлабване на фискалната политика

Задържаха младеж, пребил жена от Елена

Неправоспособен и пиян водач карал мотор без номера

Проф. Георги Рачев: Катастрофалните сценарии за климата не се потвърждават, но продължава бавното затопляне В Черно море толкова високи температури не са регистрирани от 40 години, каза климатологът

На 79-годишна възраст почина Жорж Ганчев

Друсат се с райски газ в заведенията по морето

Григор Димитров падна с още 4 места в световната ранглиста Това е най-лошото класиране за българина от 28 май 2012 г.

Руски изтребител летя в близкия комсос (ВИДЕО)

Изтича срокът за подаване на заявления за АЕЦ „Белене“

Каква е разликата между добрия и страхотния адвокат?

Румяна Арнаудова: Мартин Трифонов е убил детето с камък

Датският премиер: Идеята да продадем Гренландия на САЩ е абсурдна

Ген. Румен Радев: Ще работя за това българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава

ген. Румен Радев

„Това е нещото, за което ще работя – българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава и тази държава има лице и гръбнак навън“. Това каза бившият командир на Военновъздушните сили на Република България о.з. генерал-майор Румен Радев, по време на пресконференция във връзка със заседанието на Националния съвет.

По думите му от криза се излиза с ясни ценности и с достойнство.

„Що се отнася до приоритетите ми, едно общество е силно, когато има хармония между всички сектори. Аз не искам по никакъв начин да дам приоритет на един за сметка на друг. Балансът е изключително важен и все пак при състоянието, в което се намираме е важно да акцентираме на образование, на сигурност, здравеопазване, и разбира се духовност и култура. Защото от цялата морална и ценностна криза, в която е изпаднало обществото не се излаза само с пари и механичен сбор на еврофондове и проекти“, заяви той.

„Трябва да търсим баланс, добри отношения и гаранции за сигурност във външната ни политика.“, каза още той.

„Във външнополитически план ще работя за една балансирана политика, така че България да може да участва активно във формирането на европейската и на международната политика, но на базата на своя национален интерес. Да продължава да бъде активен член и на ЕС и на НАТО, но с все повече реални способности. Във вътрешно-политически план ще работя за ясно разделение на властите. Това е гаранцията за демокрацията в една държава и за нейния просперитет“, коментира ген. Радев, цитиран от „Фокус“.

 

„За мен национален идеал е България да бъде една просперираща държава, която да гарантира условия за труд, условия за развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка. Това е най на кратко националният идеал“, заяви ген. Радев.

По повод това негово изказване председателят на АБВ Георги Първанов отбеляза, че страната ни е имала по-добър национален идеал от времето на Санстефанския договор.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.