Ген. Румен Радев: Ще работя за това българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава

ген. Румен Радев

„Това е нещото, за което ще работя – българинът да има достойнство, да се чувства горд, че живее в тази държава и тази държава има лице и гръбнак навън“. Това каза бившият командир на Военновъздушните сили на Република България о.з. генерал-майор Румен Радев, по време на пресконференция във връзка със заседанието на Националния съвет.

По думите му от криза се излиза с ясни ценности и с достойнство.

„Що се отнася до приоритетите ми, едно общество е силно, когато има хармония между всички сектори. Аз не искам по никакъв начин да дам приоритет на един за сметка на друг. Балансът е изключително важен и все пак при състоянието, в което се намираме е важно да акцентираме на образование, на сигурност, здравеопазване, и разбира се духовност и култура. Защото от цялата морална и ценностна криза, в която е изпаднало обществото не се излаза само с пари и механичен сбор на еврофондове и проекти“, заяви той.

"Трябва да търсим баланс, добри отношения и гаранции за сигурност във външната ни политика.", каза още той.

„Във външнополитически план ще работя за една балансирана политика, така че България да може да участва активно във формирането на европейската и на международната политика, но на базата на своя национален интерес. Да продължава да бъде активен член и на ЕС и на НАТО, но с все повече реални способности. Във вътрешно-политически план ще работя за ясно разделение на властите. Това е гаранцията за демокрацията в една държава и за нейния просперитет“, коментира ген. Радев, цитиран от "Фокус".

 

„За мен национален идеал е България да бъде една просперираща държава, която да гарантира условия за труд, условия за развитие на всички свои граждани в една мирна обстановка. Това е най на кратко националният идеал“, заяви ген. Радев.

По повод това негово изказване председателят на АБВ Георги Първанов отбеляза, че страната ни е имала по-добър национален идеал от времето на Санстефанския договор.

Коментари

Задължително поле