Ген. Цанко Стойков: Нямам желание да коментирам записите от прокуратурата

"Нямам желание да коментирам разпространените от прокуратурата записи". Това заяви пред БНТ командирът на ВВС генерал-майор Цанко Стойков по повод разпространените вчера СРС-та с него и президента Румен Радев.

Вчера стана ясно , че ДАНС са използвали специални разузнавателни средства, за да подслушват Стойков. Наблюдаващите прокурори са заключили „за висока степен на вероятност за съпричастност към престъпната дейност на лице, заемащо висша държавна длъжност – президент на Република България, като установените евентуални престъпни действия не са свързани пряко със службата му“.

От постановлението за спиране делото става ясно, че то се води за деяния на група лица, които са се сговорили да вършат престъпления, чрез които се цели да се набави имотна облага. Разговорите, в които участват Радев, ген. Стойков и други военни са за водената от КПКОНПИ проверка за конфликт на интереси на Румен Радев като шеф на ВВС. Сигналите за него са, че е купил апартамент на занижени цени в София, че е назначил Десислава Генчева за говорител на ВВС, която по-късно става негова съпруга, а службата е плащала квартирата й в Граф Игнатиево.

Коментари

Задължително поле