Георги Гергов обнови БСП-Пловдив

Снимка: БСП-Пловдив

С голямо мнозинство социалистът си върна лидерския пост и в града

Колкото и помия да се излива върху мен, хората ме познават, коментира избора си бизнесменът

35 от 51 души в пленума са до 35 г.

Бизнесменът Георги Гергов беше избран отново за лидер на БСП и в Пловдив-град, след като от години е начело на организацията на червените в областта, обнови ръководството на местната структура на съботното заседание на Градския съвет и сложи край на разправиите в партията. “Имаме амбиции, имаме сили и разполагаме с потенциал. Отваряме нова страница в историята на плов­дивската партийна организация”, заяви Гергов пред “Труд”.

Любопитен детайл е, че в новия Градски съвет на БСП в Пловдив, който се състои от 51 души, 35 са на възраст до 35 години.

Гергов беше председател на пловдивските социалисти допреди 3 години, когато отстъпи поста на Красимир Трифонов. На съботната конференция Трифонов не се кандидатира. А основният опонент на Георги Гергов беше бившият общински съветник Иван Петков, популярен в партията като Бебето. Той е близък с Корнелия Нинова и е сочен за неформален лидер на вътрешната опозицията срещу Гергов. През февруари Бебето покани Нинова на среща в Пловдив и на нея се събраха само недоволните от Гергов, не присъства нито бизнесменът, нито някой от общинските съветници на БСП.

Резултатите от гласуването на пленума в Пловдив обаче показаха тотално игнориране на Корнелия Нинова, която дори беше обявила намерение да изключва Гергов от редиците на БСП. От 118 гласували, 88 безапелационно подкрепиха Гергов, а Бебето получи 26 гласа.

“Колкото и помия да се излива върху мен, хората ме познават и аз приемам този резултат като оценка за моята работа в последните 12 години, откакто активно се занимавам с политика”, коментира резултата пред “Труд” Гергов Гергов. Той добави, че не знае колко хора в Пловдив има Нинова. “Тези хора не са толкова на Нинова, колкото гледат само себе си и си въртят игрички, но не им се получава”, каза той.

Основно подменен е и съставът на Градския съвет на БСП, като Бебето остана извън него. Така в този ръководен орган единственият човек от опонентите на Гергов е Десислава Йорданова, която попада там като лидер на структурата в район “Западен”. Тя е дъщеря на депутата от БСП Георги Йорданов, който бе сред малцината, искащи оставката на Гергов.

“Имаме много работа в Пловдив. В Градския съвет са много млади хора, ще се съберем още във вторник, за да изберем бюрото. Рано е отсега да мисля за избора на лидер на БСП”, каза Георги Гергов.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика