Георги Първанов: Не са необходими предсрочни избори

Георги Първанов

Няма нищо по-естествено от това опозицията да играе по този начин. Парламентът дава лош тон в политиката с непрекъснатите скандали. Този парламент е с по-ниско КПД от всеки друг. Не мога да се сетя за много закони, заяви бившият президент (2002 - 2012) Георги Първанов пред БНТ.

„Не са необходими предсрочни избори, може да се окаже вредно. Това няма как да не се отрази на образа на България, който е тягостен, наситен с мрачни цветове. Докладът на ЕК показва, че България ще бъде обект на назидателна, менторска политика и през следващата година.“, каза Първанов.

Според него при единен антикорупционен орган трябва да има баланс при назначаването на негов ръководител, за да не бъде използван като политическа бухалка срещу опоненти.

„Използват се "димки", забравят за 2-3 дни и след това се използва нещо ново.“, коментира Първанов.

За приватизацията той каза, че още преди ГЕРБ е лансирал сходна идея - да се отворят икономическите досиета, където по думите му е истинската зависимост. Падането на давността на този род престъпления няма да ни представи добре пред европейските и световните ни приятели, защото остават други престъпления, за които давността ще продължи.

„Не може всеки, който се е докоснал до властта, да почне да кърпи Конституцията по груб начин, това може да създаде конституционен нихилизъм в обществото. Няма да вкарат никого в затвора, ще се разрази полемика, но в държавния бюджет пари няма да влязат. И това ще мине до следващите избори.“, заяви Първанов.

Никой от моята фамилия не е печелил обществени пари, спирал съм мои роднини да работят държавна работа, коментира още той.

Георги Първанов призова народното събрание да прегласува мораториума върху забраната за строителството на АЕЦ "Белене", в противен случай може да се изпусне последният влак за реализирането на проекта.

Коментари

Задължително поле