Георги Свиленски: Действията на Борисов показват неспособността му да управлява

"Действията на Борисов, ГЕРБ и управляващото мнозинство са неадекватни и показват паника. Това води и до допускане на грешка след грешка. Случилото се днес с номинирания за министър на транспорта показва за пореден път неспособността на Борисов да управлява както собственото си правителство, държавата, така и да подбира кадрите, с които да провежда политиката". Това заяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски пред БНР.

По думите му след инцидента в Своге, премиерът Борисов, търсейки вариант да спаси собственото си управление и личността си, се е опитал да прехвърли отговорности върху министри, на които да поиска оставката. "Те, предоставяйки оставките си като морален акт, предизвикаха дебат - дали трябва да бъдат приети, защо трябва да си отидат, кога ще бъдат гласувани в парламента. Последваха коалиционни съвети на малката и на голямата коалиция, отново препирни за власт, за пари и интереси", изброи той .

Георги Свиленски изтъкна, че БСП във "Визия за България" иска да се сложи край на този порочен модел-свързаност на власт, пари, интереси и олигархия. Депутатът подчерта, че днес е трябвало в парламентарната зала да бъдат гласувани министерските оставки и гласуването отново бе отложено, след като вчера предложението е внесено извънредно.

"Явно причините не са само в неиздадения указ на президента, а е имало и други причини и те започват една по една да излизат. Повече от месец не говорим тези министри каква политика ще водят, а говорим за това - кой ги издига, кой ги предложи на Борисов, Цветанов съгласен ли е с това предложение или не е съгласен. Говори се за преразпределение на интереси и сфери на влияние. Това не води до нищо добро за България. Пътят на Борисов и на ГЕРБ оттук нататък е само надолу", заключи Георги Свиленски.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика