И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

България е отличник по свободни работни места

Премиерът Бойко Борисов в Пещера: Всеки ден откриват заводи (обзор) “Биовет” отвори нови мощности за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки

Русия започва мащабно военно учение

Лекарите отхвърлиха здравния модел на Ананиев Управляващите си играят с нервите на медиците, се посочва в становище на БЛС

За всеки трети първолак българският език не е майчин Между 25% и 30% от децата са от ромски, турски или други групи и имат проблем при общуването с учителите

Лондон предлага нови формули за Брекзит Брюксел отхвърля идеите

Отварят магазини в малки населени места Нараства интересът към ритейл парковете

Задължават свинарите да сменят обувките Стопаните трябва да имат работно облекло, с което да влизат в кочината

Откриха учебната година в затворите у нас, 124 са първокласниците

Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“ Може да се използва от всички централни и териториални администрации

ВАС прекрати делото срещу решението на КЗК за избор на изпълнител на проекта „Турски поток“

Георги Терзийски, АПИ: Имаме готовност до края на деня да пуснем едното платно на АМ „Струма“

„Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София“. Това съобщи инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на АПИ, по Нова ТВ.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ днес проверяват работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на АМ „Струма“, край Дупница. Пожарът, който избухна там, компрометира носещите колони на съоръжението и затвори част от магистралата към Гърция.

Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза кога точно отпадъците ще бъдат премахнати, но съобщи, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ-Перник. До 2 септември АПИ трябва да почисти теренът, за който отговаря – 2,5 метра пространството под магистралата.

„Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти“, коментира шефът на Агенция „Пътна инфраструктура’.

„От вчера сме поискали контролните органи – РИОСВ и Община Дупница – да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово“, заяви още той.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.