Георги Терзийски, АПИ: Имаме готовност до края на деня да пуснем едното платно на АМ "Струма"

"Днес ще се направи изпитване на товароносимостта на платното към София. Предварителните резултати от пробите са много обнадеждаващи. Имаме готовност до края на деня да пуснем платното за движение в посока София". Това съобщи инж. Георги Терзийски, председател на Управителния съвет на АПИ, по Нова ТВ.

От Агенция „Пътна инфраструктура" днес проверяват работата по разчистването на незаконно струпаните отпадъци под моста при 62-ри километър на АМ „Струма", край Дупница. Пожарът, който избухна там, компрометира носещите колони на съоръжението и затвори част от магистралата към Гърция.

Инж. Терзийски не се ангажира с прогноза кога точно отпадъците ще бъдат премахнати, но съобщи, че има предписание към пътната агенция от РИОСВ-Перник. До 2 септември АПИ трябва да почисти теренът, за който отговаря - 2,5 метра пространството под магистралата.

"Община Дупница ни е сезирала през 2018 година. При последваща проверка не са открити отпадъци. От РИОСВ са ни сигнализирали на 20 август с предписание до 2 септември да се почисти", коментира шефът на Агенция "Пътна инфраструктура'.

"От вчера сме поискали контролните органи – РИОСВ и Община Дупница - да ни укажат къде да депонираме. АПИ не се вайка пред медии и в студия, тя работи. Проблемът ще се реши когато цялото нещо бъде уредено законово", заяви още той.

Коментари

Задължително поле