ГЕРБ възхваляват премиера Борисов

Меркел го посреща със “Скъпи, Бойко”, Макрон - с “Мон шер!”

“Меркел посреща Борисов със “Скъпи, Бойко”, Макрон - с “Мон шер!”, Ердоган му се изповядва “Бойко, искат да ме убият.” Това заяви от трибуната в парламента депутатът Георги Марков. Повод за декларацията на парламентарната група на ГЕРБ станаха поредните критики на социалистите към властта.

Марков изреди външнополитическите успехи на правителството. Той изтъкна и че София ще бъде домакин на срещата на Китай със страните от Централна и Източна Европа - “16 плюс 1”. “Домакинството на “коприната”, на Китай, не беше лесно - взе го България! Ли Къцян ще кацне тук - 400 китайци, да се закачим на този влак”, пожела Марков.

Той изтъкна още, че самият Борисов бил скромен човек и не се хвалел с постигнатото - тихо отивал, тихо се връщал от международните си срещи. “Скромността краси човека”, цитира поговорката бившият конституционалист.

“Български министър-председател успя да направи Балканска четворка. Кога се е случвало това?”, попита депутатът от ГЕРБ.

Той отговори и на твърдението на опозицията, че ГЕРБ са наложили робство. “Що не ви освободи президентът?! Той е ваш президент! На ГЕРБ се налага да управлява в коалиция, заради скапания изборен закон. Ако имаше мажоритарна система, ГЕРБ щеше да има пълно мнозинство”, каза още Георги Марков.

Коментари

Задължително поле