Спецпрокуратурата предаде на съд Миню Стайков и още 13 други лица

Премиерът Борисов: Контрабандистите на цигари видяха, че в България нямат шанс, и започнаха да изнасят фабриките си в други страни

Намериха телата на 39 души в български камион във Великобритания

Сара Джесика Паркър с шокиращи разкрития за „Сексът и градът“

Арестуваха гимназисти, потрошили полицейски джип

ЦСКА спечели голямата битка

Във Враца забраниха продажбата на алкохол по време на вота

Заловиха 18-годишния затворник, избягал от общежитие в Смолян Открит е в родното му село

Увеличения до 630 евро за 465,112 пенсионери в Гърция

Отчетоха най-ниското ниво на контрабанда на цигари в последните десет години

Американски бомбардировачи прелетяха 50 км от Сочи по време на срещата Путин-Ердоган

Започна изграждането на тунел „Железница“ от магистрала „Струма“

Вижте Майли Сайръс без сутиен (СНИМКИ) Певицата без свян показа зърната си

Президентът Радев пред студенти в Токио: България и Япония са свързани от силна духовна връзка, която е устояла на изпитанията на времето

ГЕРБ е за отпадане на депутатския имунитет

ГЕРБ ще бъде двигател на дебата за нова Конституция и ще предложи отпадане на депутатския имунитет, заяви във Варна бившият министър на правосъдието и водач на листата в Пазрджик Екатерина Захариева. Според нея пред закона трябва всички да са равни, както обикновените граждани, така и народните представители.

Програмата на партията предвижда въвеждане на електронното правосъдие до края на 2108 г., за което е осигурено финансиране, край на формализма в наказателния процес и на безкрайното връщане на дела в досъдебна фаза, което се прави, за да изтече срокът на давност, задържане още в съдебната зала на осъдените с влязла в сила присъда лица, нов ред за преследване на корупцията по високите етажи, срещу тероризъм, пране на пари, търговия с влияние и компютърни престъпления.

ГЕРБ поема ангажимента да бъде довършена съдебната реформа-основната ни цел е да се постави знак за равенство между справедливост и правосъдие, каза още Екатерина Захариева на проведената във Варна кръгла маса на тема“Обществен ред и правосъдие“.На форума, иницииран от водача на листата в морската столица Лиляна Павлова и кмета и областен координатор на ППГЕРБ-Варна Иван Портних, взеха участие провозащитни и правораздавателни органи.

Серия от видеокамери за наблюдение на всеки 100 км, предвижда програмата на ГЕРБ срещу войната по пътищата, посочи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който откри форума. Мерките за борба с престъпността, които предлага ГЕРБ, включва освен видеонаблюдение във всички общини, но и назначаване на още 1500 полицаи, като 1/3 от тях да са в охранителната дейност.

Сред останалите акценти са противодействие на телефонните измами, контрабандата на цигари и сериозният проблем с подрастващите и употребата на дрога. Ситуацията е изключително тревожна-вече 13-и 14- годишните посягат към наркотици. Предлагаме голям обществен дебат, както и въвеждане на доброволни тестове за наркотици-само със съгласието на родител или попечител, посочи Цветанов.

Щетите от телефонни измами надхвърлят 6 млн. лева за 2015 г. и в същото време 68% от лицата , изправени пред съда, получават условни присъди след подписано споразумение, каза още той.

Цветан Цветанов беше категоричен, че при управлението на Борисов никога не е обсъждано превръщането на България в буферна зона за бежанци срещу отпуснатите от ЕС 320 млн.лева за борба с мигрантския поток. В същото време той разкри, че по времето на Пламен Орешарски, когато вътрешното министерство се управляваше от Цветлин Йовчев, е имало идея полицейската щкола във Варна да бъде превърната в бежански лагер. Срещу това намерение скочила фондация „Ханс Зайдел“, с чиито дарения школата е била оборудвана. Зам.-председателят на партията добави, че до края на месец май ще бъде изцяло завършена оградата по границата ни Турция, като остава да бъдат изградени 27 километра от съоръжението.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.