Две жертви и десетки ранени при пожар в хотел в Прага (ВИДЕО)

Европа ще рециклира всички пластмасови опаковки след 2030 г.

Молдова ще иска компенсация от Русия заради „окупацията“ на Приднестровието

Спряха камионите по няколко направления заради снега

Просветният министър: Привличането на млади учители е предизвикателство

Въоръжена атака срещу 5-звезден хотел в Кабул

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в неделя, 21 януари 2018

Меркел и Борисов в отговор на “Труд”: България влиза много скоро в Шенген Премиерът събира европейските лидери и Реджеп Ердоган във Варна

Командоси щурмуват пробно прототипи на стената на Тръмп

Махат незаконни билбордове в София Столичният инспекторат откри 14 такива само по бул. „Черни връх“

Ципрас: Македонска нация никога не е имало Ще е абсурдно обаче в името на страната да няма Македония, смята гръцкият премиер

Хиляди румънци се събраха на протест в Букурещ (ВИДЕО)

САЩ и Русия призоваха Турция и сирийските кюрди към сдържаност

Турция нанесе въздушен удар по позиции на сирийските кюрди

Григор искал да е бегач и да знае френски език

ГЕРБ е за отпадане на депутатския имунитет

ГЕРБ ще бъде двигател на дебата за нова Конституция и ще предложи отпадане на депутатския имунитет, заяви във Варна бившият министър на правосъдието и водач на листата в Пазрджик Екатерина Захариева. Според нея пред закона трябва всички да са равни, както обикновените граждани, така и народните представители.

Програмата на партията предвижда въвеждане на електронното правосъдие до края на 2108 г., за което е осигурено финансиране, край на формализма в наказателния процес и на безкрайното връщане на дела в досъдебна фаза, което се прави, за да изтече срокът на давност, задържане още в съдебната зала на осъдените с влязла в сила присъда лица, нов ред за преследване на корупцията по високите етажи, срещу тероризъм, пране на пари, търговия с влияние и компютърни престъпления.

ГЕРБ поема ангажимента да бъде довършена съдебната реформа-основната ни цел е да се постави знак за равенство между справедливост и правосъдие, каза още Екатерина Захариева на проведената във Варна кръгла маса на тема“Обществен ред и правосъдие“.На форума, иницииран от водача на листата в морската столица Лиляна Павлова и кмета и областен координатор на ППГЕРБ-Варна Иван Портних, взеха участие провозащитни и правораздавателни органи.

Серия от видеокамери за наблюдение на всеки 100 км, предвижда програмата на ГЕРБ срещу войната по пътищата, посочи зам.-председателят на партията Цветан Цветанов, който откри форума. Мерките за борба с престъпността, които предлага ГЕРБ, включва освен видеонаблюдение във всички общини, но и назначаване на още 1500 полицаи, като 1/3 от тях да са в охранителната дейност.

Сред останалите акценти са противодействие на телефонните измами, контрабандата на цигари и сериозният проблем с подрастващите и употребата на дрога. Ситуацията е изключително тревожна-вече 13-и 14- годишните посягат към наркотици. Предлагаме голям обществен дебат, както и въвеждане на доброволни тестове за наркотици-само със съгласието на родител или попечител, посочи Цветанов.

Щетите от телефонни измами надхвърлят 6 млн. лева за 2015 г. и в същото време 68% от лицата , изправени пред съда, получават условни присъди след подписано споразумение, каза още той.

Цветан Цветанов беше категоричен, че при управлението на Борисов никога не е обсъждано превръщането на България в буферна зона за бежанци срещу отпуснатите от ЕС 320 млн.лева за борба с мигрантския поток. В същото време той разкри, че по времето на Пламен Орешарски, когато вътрешното министерство се управляваше от Цветлин Йовчев, е имало идея полицейската щкола във Варна да бъде превърната в бежански лагер. Срещу това намерение скочила фондация „Ханс Зайдел“, с чиито дарения школата е била оборудвана. Зам.-председателят на партията добави, че до края на месец май ще бъде изцяло завършена оградата по границата ни Турция, като остава да бъдат изградени 27 километра от съоръжението.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.