ГЕРБ и СДС подписаха политическо споразумение за местните избори (ВИДЕО)

ГЕРБ и СДС подписаха политическо споразумение за общо явяване на предстоящите местни избори през есента.

Никога не сме делили партиите на големи и малки, а според ценностите им. Членството е ЕНП е една от общите ни ценности със СДС, подчерта премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията заедно с кметът на София Йорданка Фандъкова и лидерът на СДС Румен Христов.

"Специално в София мисля, че изборите ще бъдат много подли, заради установената практика на БСП да се прикрепят към някой кандидат и ако той е успешен да си припишат този успех, а ако не е - да се разграничат от него. Какво означава това да имаш претенцията за алтернатива и да не издигаш свои кандидати в големите градове", коментира той.

Бойко Борисов обясни, че СДС ще подкрепи кандидатите на ГЕРБ в големите градове, а ГЕРБ - на СДС в малките.

От СДС вече обявиха, че няма да издигат своя кандидатура за кмет на София. Лидерът Румен Христов коментира, че споразумението е продължение на успешното представяне на двете партии на европейските избори. "Дясното трябва да продължи да управлява. Целта е това обединение да остане първа политическа сила", подчерта лидерът на СДС.

Той обясни, че споразумението не е национално, а стимулира двете структури да търсят съгласие и разбирателство за общо явяване.

"Надявам се да постигнем договореност в големите общини, които са знакови - София, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна.

Йорданка Фандъкова коментира, че обединението на старата и новата десница ще излъчи кандидати, които умеят да носят отговорност и имат ясна принадлежност към десния политически спектър.

Коментари

Задължително поле