Изтеглете безплатното приложение „Европейски път – Монтана“

На 17 юни 2019 да почерпят

Кианит ни пази от магии Камъкът на истината

Самолет от Милано кацна аварийно в Москва

САЩ разглеждат всички варианти за отговор на Иран

Спешно заседание на Съвета за национална сигурност на Гърция

Свален от власт олигарх избяга (обзор) Развръзката станала с намесата на US посланика

Моторист и спътницата му са в болница след катастрофа на столичния бул. „България“

Две туристки загинаха при инциденти в Швейцария и Франция заради лошото време

Туроператори пред фалит, гледат към чужбина заради данъчна наредба Вместо да спечели, хазната може да загуби милиони заради банкрут, свиване и изнасяне на бизнеса

Израел кръсти селище на Тръмп

Македония не признава Гоце Делчев за българин Учебниците им по история нямало да се променят

Над 40% от депутатите са подсъдими

Харадинай: Нека никой да не търси повече мир и стабилност на Балканите за сметка на свободата на Косово

Корнелия Нинова си оттегли оставката (обзор) Изборът на председател ще е след местния вот

ГЕРБ отново внесе закона за концесиите Брюксел чака още 16 промени в законодателството ни

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ)

Трябва да извървим процедурата по обсъждане и гласуване бързо заради ЕК, предупреди Цветан Цветанов

Законът за концесиите отново влиза в парламента. Депутатите от ГЕРБ спазиха обещанието си към бизнеса и неправителствените организации и внасят отново текстовете за ново гласуване в пленарната зала. Припомняме, че на 27 януари президентът Румен Радев наложи вето на приетия закон. А ден по-рано 43-тото народно събрание се разпусна. Тогава в мотивите си държавният глава изтъкна, че приемането на новата уредба на концесиите “трябва да съответства на основните начала на конституционния ред, които гарантират ефективното им стопанисване, предотвратяват монополизма и нелоялната конкуренция и защитават потребителите”. Но “че тези принципи не са последователно проведени във всички разпоредби на закона”.

Бизнесът обаче възнегодува срещу президентската мярка, тъй като в новия закон за концесиите още по време на предизборната кампания от ГЕРБ бяха категорични, че законът за концесиите ще е сред първите законопроекти пред 44-тия парламент. “Сега трябва да извървим цялата процедура по обсъждане, първо, второ гласуване и трябва да го направим максимално бързо. Този законопроект беше обсъждан година и половина с неправителствените организации, с бизнеса, с всички парламентарни групи. А в момента Европейската комисия е започнала вече подготовката на наказателна процедура за страната ни”, заяви нееднократно председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Председателят на правната комисия Данаил Кирилов (ГЕРБ) уточни, че заради законодателен саботаж от страна на опозицията в предишното Народно събрание сега се налага буквално ударно внасяне и гласуване на общо 17 законопроекта. А причината е, че България като страна от ЕС е пред наказателни процедури от Европейската комисия, тъй като Народното събрание закъснява с транспонирането на европейското законодателство.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.