ГЕРБ-СДС още пазят в тайна кандидата си за София, обещават победа (обзор)

Подобряването на условията за живот, образование и бизнес в София са видими за всички, заяви председателят на СОС Георги Георгиев след внасянето на документите за регистрация на коалиция ГЕРБ-СДС в ОИК - София.

Ясни 24-те кандидати за районни кметове в столицата

Кандидатите са хора с експертиза, с опит от частния бизнес и от академичните среди

София не е учебна кола

ГЕРБ-СДС регистрира днес 24-те си кандидати за районни кметове в София, но името на кандидата за столицата отново остана в тайна. Председателят на СОС Георги Георгиев призова за търпение и обеща кандидатурата да стане ясна до дни.
Според Георгиев новите лица сред кандидатите са хора с експертиза, с опит от частния бизнес и от академичните среди.

София не е учебна кола и не можем да позволим два милиона българи да бъдат лашкани от една в друга посока, по начин, по който учещите се в учебните коли правят, каза Георгиев при обявяването на 24-те кандидати за районни кметове. 
Номинирани са и сегашните кметове на “Връбница” Младен Младенов и на “Илинден” - Иван Божилов.

Георгиев обясни, че кандидатът им за кмет на София няма да ходи под ръчичка с някой районен кмет по телевизионни студия. Той имаше предвид кандидат кмета на ППДБ Васил Терзиев, който се появи в БНТ в компанията на кмета на Слатина.

“Нашият кандидат-кмет ще бъде подготвен достатъчно, за да може да отговаря сам на важните въпроси”, каза Георгиев. Той бе уверен в победата и добави, че управлението на столицата не е детска игра и София не е учебна кола.

През уикенда лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви още двама кандидати за кметове на областни градове - Иван Портних за Варна и Красимир Николов за Добрич. ГЕРБ Сливен пък издигна за трети път кандидатурата на досегашния кмет Стефан Радев.

Учител, директор и бивш зам.-министър на образованието сред кандидатите

 

Диян Стаматов е номиниран за кмет на район „Изгрев“

 

Сред 24-те кандидати за районни кметове е и директорът на 119-о училище в София Диян Стаматов, който е номиниран за кмет на район “Изгрев”.

Повече от 15 години Стаматов е директор на столичното 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов”. Преди това е ръководил 150 и 80 училище в София. Бил е още учител и заместник-директор.

Той е роден през 1967 г. в Карнобат. Завършил е биология и педагогика на преподаването по биология в Софийския университет.

От 8 февруари 2016 г. до 2 февруари 2017 г. е зам.-министър на образованието. Председател е на Съюза на работодателите в системата на народната просвета на България.

От 2019 г. е общински съветник в СОС. Член е на Комисията по образование, култура, наука и културно многообразие, Комисията за децата, младежта и спорта и Комисията по международно сътрудничество и туризъм, европейски програми и проекти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика