ГЕРБ ще партнира с малки партии и на местните избори

Борисов: Нашите опоненти се опитват да ни наложат пълзяща диктатура

С колегите ни е най-лесно, защото дядо ми е бил николапетковист. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг, след като ГЕРБ и ПП “Никола Петков” подписаха споразумение за политическо сътрудничество.

"Трябва да се обединим срещу пълзящата диктатура, която се опитват да ни наложат нашите опоненти, макар, че зле прикриват целите си. Техните брутални действия станаха публично известни", каза Борисов по адрес на БСП.

„Мисля, че и ГЕРБ сме узрели на базата на сътрудничество с по-малки партии да направим и добри кметски избори“, заяви Борисов.

"Говорихме и как ще отбележим годишнината от гибелта на никола Петков, но това ще стане по-късно", допълни той.

ГЕРБ вече подписаха споразумения във връзка с евроизборите и СДС и Обединени земеделци.

"Предстои подписване на подобни споразумения с "Гергьовден", Съюза на репресираните от комунизма и с Българския демократичен форум за подкрепа на листата на ПП ГЕРБ", информира Цветан Цветанов.

„Една седмица по-късно с ПП „Обединени земеделци“, провокирани от писмото от председателя на ЕНП Жозеф Дол направихме всичко възможно да влезем в диалог с всички формации, част от ЕНП. Искаме да благодарим на ПП „Никола Петков“, които също се обадиха за подкрепа. Днес всичко това ще бъде официализирано пред вас“, заяви Цветанов и уточни, че партията ще подкрепи листата на ПП ГЕРБ за евровота.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика