Герджиков счупи рекорди по уволнени губернатори

Вече са сменени 21 от 28-те областни управители

Служебният премиер Огнян Герджиков счупи рекорда по уволнени областни управители. Нито един досегашен служебен премиер не бе правил подобна чистка. Марин Райков не освободи нито един губернатор, а по времето на Георги Близнашки през 2014 г. бяха сменени 16 от 28-те управители.

Миналата седмица Герджиков смени 14 губернатори, а на вчерашното заседание на МС към тях добави още седем. От днес с нови губернатори са Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник. Герджиков мотивира рокадите с постъпили молби за неплатен отпуск поради предстоящите извънредни парламентарни избори.

Огнян Михайлов, който досега е работил в Държавния резерв, вече ще управлява област Видин. Той е завършил Академията на МВР.

Още един кадър на МВР - бившият заместник-директор на полицията в Плевен Марио Тодоров, вече е областен.

Перник е поверен на Васил Михайлов, който от 2004 г. до 2007 г. е бил заместник- шеф на общинския съвет в града.

Иванка Баева е новият областен управител на Габрово. Тя е юрист. Колегата є Златко Митрев е назначен за губернатор на Пазарджик.

Проф. Веска Шошева поема Стара Загора. Тя е завършила “Педагогика” в Софийския университет. През 2016 г. е била част от градския Граждански инициативен комитет, подкрепящ Румен Радев за президент.

В Смолян тепърва ще бъде назначен титуляр на поста. Временно изпълняващ длъжността е Момчил Караиванов, който и досега бе част от екипа на областната управа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика