Германец под пара срещу Григор в Маями

Григор Димитров показва отстъпление в представянето си от началото на годината, а точно обратното важи за първия му съперник на турнира „Мастърс“ в Маями – Максимилиан Мартерер. 22-годишният германец се класира за втория кръг след успех с 6:4, 6:4 над Мартон Фучович (Унгария) и тази вечер ще се опита да вземе 6-ата си победа в професионалния тенис.

Младокът прави най-силния сезон в кариерата си, дори само заради факта, че едва през 2018-а спечели първата си победа в основна схема на АТП турнир. До януари 191-сантиметровият левичар имаше 14 загуби, но на Аустрелиън оупън надигра в 5 сета Фернандо Вердаско (Испания). Мартерер взе две победи на „София оупън“ преди да отпадне на четвъртфиналите, а междувременно спечели титла на „Чалънджър“-а в Шербур (Франция) и стигна 77-о място в ранглистата.

Българинът пък потърси упование в хората от своя щаб след серията неуспехи тази година. „В моментите, когато нещата не се получават, е важно да имаш добър екип, който да ти помогне да преодолееш момента – заяви Димитров. - Това е най-важното за мен сега. Няма да спра да се боря и съм готов да направя всичко необходимо.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт