Германия ангажира овце и кози във ваксинационната си кампания

Около 700 овце и кози „бяха наети“ в кампанията за ваксинация срещу COVID-19

100-метрова фигура на спринцовка от животните

Германското правителство ангажира овце и кози, подредени под формата на спринцовка в поле в Шневердинген, южно от Хамбург, като част от кампанията по насърчаване на ваксинацията в Германия, съобщават от ABC News.

Организаторът Ханспетер Енцолг заяви, че акцията е насочена към хора, които все още се колебаят дали да се ваксинират. Овцете са толкова симпатични животни – може би те ще отправят посланието по-добре, каза още той. 

Дни преди акцията немска овчарка е тренирала животните, в опит да се подредят във формата на спринцовка, но не било успешно. Именно поради това използвали парченца хляб, подредени под формата на спринцовка, които овцете и козите да изядат, когато ги пуснат на полето. 

Германското правителство направи кампанията за ускорена ваксинация като свой основен приоритет в опитите си да победи последната вълна от COVID-19. Населението получило втора игла е 71,2%, а бустерна доза 38,9%.

Говорителят на Министерството на здравеопазването Андреас Дефнер каза в понеделник, че публичният дебат за ваксинацията през последните седмици изглежда е накарал някои от тях да променят мнението си.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа