Германия детронира „кленовите листа“

Германия поднесе втора поредна сензация в хокейния турнир при мъжете. След победата над Швеция в четвъртфиналите Бундестимът детронира с 4:3 фаворита Канада – шампион от Ванкувър 2010 и Сочи 2014.

Мацек, Плахта и Бауер дадоха аванс от 3:0 за Германия още преди да е изтекло половината от редовното време. Брул върна един гол по време на четвъртото наказание за Бундестима, но разликата бе възстановена от Хагер. Късният щурм на „кленовите листа“ донесе попадения на Робинсън и Рой, но в последните минути германците издържаха на натиска и за пръв път в историята си ще играят на олимпийски финал в хокея на лед.

Техен съперник за титлата ще е отборът на Олимпийските спортисти от Русия. „Сборная под прикритие“ разби с 3:0 Чехия с попадения на Гусев, Гавриков и Ковалчук, който в последната минута наказа смяната на противниковия вратар. Първото попадение бе оспорвано от чешкия щаб, но реферите го „узакониха“ след подробен преглед на видео.

Така руските хокеисти се класираха за първия си финал от 20 години, а утре ще търсят и първа титла след Албервил-92, когато триумфираха като ОНД.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт