Германската полиция не изключва вчерашната заложническа драма в Кьолн да е с терористичен мотив

Германската полиция не изключва възможността вчерашното нападение и взимането на заложничка на централната гара в Кьолн да е имало терористичен мотив, предаде ДПА.

Похитителят бе ранен, след като полицията влезе в аптека в гарата, където мъж държеше заложничка. Мъжът бил въоръжен с експлозиви, направени от газови бутилки за къмпинг и запалителни вещества, каза офицерът, ръководещ следствието. Прокуратурата разследва опит за убийство и нараняване.

Вчера по обед нападателят възпламенил коктейл "Молотов" в ресторант за бързо хранене и ранил 14-годишно момиче, а собственикът на ресторанта изпаднал в шок, напомня ДПА. Нападателят избягал, нахлул в аптека в същия комплекс от магазини и взел жена за заложничка. Специални сили на полицията атакували аптеката след два часа преговори, простреляли нападателя и го ранили тежко. Леко ранената заложница била освободена.

"Когато влязъл в аптеката, нападателят заявил според свидетели, че е от терористичната група Даеш (Ислямска държава)", каза следователят.

Коментари

Задължително поле