Гиби даде старт на последния регионален полуфинал на Фен Купа 2017 в Габрово

Последният десети регионален полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2017 стартира днес на стадион „Христо Ботев“ (изк. терен) в Габрово. В рамките на уикенда най-добрите 32 отбора от Ловеч, Велико Търново и града домакин ще премерят сили за титлата регионален шампион. Най-добрият сред тях ще спечели квота за националните финали на турнира и ще продължи да се бори за голямата награда в 15-тото издание на Фен Купа – посещение на мач на любим футболен отбор в рамките на Европа.

fan-cup-2017_gabrovo_semi-finals_action

Представителите на община Габрово, както винаги, се изявиха като добри домакини и организираха топло посрещане на турнира и звездните му гости. Със силни аплодисменти беше приветстван „радостта на народа“ Божидар Искренов – Гибона. Именно той и главният експерт „Спорт и младежки дейности“ Николай Пенов дадоха официален старт на мачовете и пожелаха успех на всички участници. „Много се радвам отново да съм в Габрово. Това е един страхотен футболен град. Пожелавам на всички отбори успех и нека най-добрият победи“, сподели Искренов.

За радост на всички на терен, Гибона не пропусна да се изяви и в традиционния демонстративен мач по случай откриването. С нескрит ентусиазъм той поведе сборен отбор от приятели срещу тима на община Габрово. Срещата беше изключително атрактивна и прикова вниманието на посетителите. В отбора на Искренов се открояваше името на Дан Колов – племенник на прословутия български борец. През първата половина на мача тимовете си размениха по един гол. Второто полувреме започна с красиво попадение на Божидар Искренов, а няколко минути по-късно мениджър „Събития“ в „Каменица“ АД Кирил Глушков удвои аванса. Общинарите обаче не паднаха духом и с бързи контраатаки успяха да изведат мача до равенство. При последвалите дузпи „Гиби и приятели“ бяха по-концентрирани и спечелиха дербито с крайното 7:6.

Зрелищният демо-мач е само една от многото атракции за посетителите на Фен Купа 2017 в Габрово. За лятното и футболно настроение на гостите допринася не само култовият водещ Добри Атанасов, но и партньорите на Фен Купа – Joma, Telenor и Hyundai. Те провеждат на терен множество активации и томболи с награди като фланелка на националния отбор на България, GPS Fitness гривна, 365 литра Kamenitza за споделяне с приятели, професионален курс за рали пилот и десетки други оригинални спортни артикули.

Утре феновете на стадион „Христо Ботев“ в Габрово ги очаква още една страхотна изненада. Най-добрият български футболист за всички времена Христо Стоичков ще се появи на терен, за да наблюдава финалния мач заедно с гостите. Регионалните шампиони ще имат честта да получат купата си лично от ръцете на Камата. Заключителното дерби ще започне в 13:00 часа, а в 13:45 часа най-добрите отбори и футболисти ще бъдат наградени на специална церемония.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ