Главен комисар Николай Николов: В страната никъде няма критична ситуация, няма застрашени човешки животи

Няма опасност за населението на видинското село Иново. Това стана ясно след заседание на Кризисния щаб в селото, където в неделя водите на р. Делейнска пробиха дигата при корекцията й и наводниха земеделски площи, съобщава вътрешното министерство. Главен  комисар Николов  даде много висока оценка на съвместните действия с местната и областната власт. Очакванията са до два-три дни водата от земеделските площи да се оттече.

По думите му, при необходимост има готовност за изграждане на насипна дига с инертни материали преди селото. Заедно с него на място бяха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, областният управител на Видин Албена Георгиева, изпълнителният директор на „Напоителни системи” Снежина Динева и кметът на Видин Огнян Ценков. По повод ситуацията с язовир „Рогозен 1“ в община Хайредин, област Враца, главен комисар Николай Николов информира, че аварийно-ремонтните работи продължават, монтирани са част от сифоните на съоръжението и водата се източва.

С превантивна цел денонощно се наблюдават критичните участъци. Допълнителни мерки ще са необходими по горното течение на река Росица и река Янтра, поради очакваните интензивни валежи. Като цяло ситуацията в страната е спокойна, каза в  заключение главен комисар Николай Николов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България