Главният архитект на София Здравко Здравков: Никой няма да получи амнистия за незаконното строителство

Главният архитект на Столична община Здравко Здравков беше категоричен, че има нулева търпимост към незаконното строителство.

Има огромен интерес към имотите в София

Няма кампанийност и избирателност в премахването на незаконните постройки в София, заяви главният архитект на столицата Здравко Здравков. “Задачата е не да се покажат мускули към този инвеститор, а да се покаже последователност в действията, така че да може да е ясно, че никой няма да получи амнистия и ще има нулева търпимост към незаконното строителство”, посочи архитект Здравков по повод на започналото принудително събаряне на три незаконни постройки на територията на Държавно ловно стопанство “Искър”.

“Бумът на строителството следва икономическа логика, не е обвързан с действително увеличение на населението като номинална стойност”, заяви още главният архитект на Столична община.

“Българинът по традиция обича да спестява своите средства в недвижими имоти. Това провокира огромен интерес, особено към имотите в София”, каза още архитект Здравков. Той даде примери, че с инвестициите на Столична община за развитието на метрото кварталите в София се превръщат в сериозен обект на инвестиции заради подобрената инфраструктура.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони