Главният редактор на "Труд news" Петьо Блъсков: Истинският анализ на тези избори е защо 70% не гласуваха

"Тъжна работа е, защото няма как с 30% участие в изборите да е легитимна тази власт. Според мен, това е темата за истинския анализ на тези избори и трябва анализаторите много внимателно да прочетат тази част от разказа за българските избори – 70% негласували." Това коментира главният редактор на "Труд news" Петьо Блъсков в интервю за Bulgaria On Air.

"Там е заровено кучето на тази бъркотия и напрежение между исканията на хората и политиците. Това не правят, а говорят кой с кого ще управлява и каква коалиция ще направи. Елементарна математика, от която няма полза. Анализирайте 70% негласували. Защо? Отговорът не е толкова ясен, там са скрити специфични неща", посочи Блъсков.

"Убеден съм, че много от нашите анализатори го могат, но едните ги мързи, а другите – сигурно няма достатъчно пари или нещо такова", допълни главният редактор на "Труд news".

Петьо Блъсков коментира и посланията на новата партия, която ще бъде в 50-ото НС "Величие". "Моите колеги от „Труд news“ ми показаха едно изказване на подполковника, който казал: От утре враговете на свободната република ще ни наричат „Ваши Величества“. Ето това е посланието. Зад тези хора стои политически инженеринг, те са ги видели, че са удобни за такава игра. Това е нишата на тъжното шоу в нашата политика, което започва със Жорж Ганчев, минава през Волен Сидеров, Валери Симеонов и Яне Янев. След него Марешки, а сега и тези юнаци. Картинката е тъжна", коментира Блъсков. 

"С помощта на социалните мрежи Обама беше избран по този начин и нашите конструктори и инженери са взели този модел. Те не са виновни. Други ги вкараха в парламента. Мога да дам пример с нашия президент. Той каза, че Крим е руски и рейтингът му скочи и после той отиде да се снима с Орбан и пак така хората му се радват. Е, същата работа се прави и с тези хора, но в по-малък мащаб. Това е сериозна политическа технология. Тя не се прави без пари, но без перспектива. Ако наесен Тръмп спечели изборите в Щатите, познайте кой е следващият българин, който ще води нашата дружина. Казва се ген. Радев", прогнозира главният редактор на "Труд news".

"Играта така е конструирана. Мисля, че и този път ще позная, както познах миналата година, на 9 юни, че Борисов ще се върне. Тогава всичките анализатори започнаха да обясняват разни неща, но стана същото, което написах – за царския гамбит на Бойко Борисов . Това е добра и умна игра", каза още Блъсков.

"Няма лошо да направи кабинет с ДПС. Въпросът е, с каква програма ще управлява този кабинет - коментира главният редактор на "Труд news" - Тежка е ситуацията в момента. Трябва огромна, стоманена политическа воля - и с ДПС, и с още някой, ако се съберат. Може да има кабинет, ако правим аритметики. Кучето е заровено в ясна програма. Трябва да спрат малко с евроатлантизма и да започнат да говорят за българизма – какво става в дома на българина."

"Няма такова животно, като експертно правителство, защото тогава няма политическа отговорност", каза още Петьо Блъсков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика