Главното мюфтийство започва дарителска кампания за Хитрино

Акция в помощ на оцелелите и ранените при трагедията в Хитрино започва и Главното мюфтийство. Джелал Фаик, който е главен секретар и говорител на мюфтийството, съобщи пред БНР, че между 16 и 18 декември ще бъде решено по какъв начин и колко ще продължи дарителската кампания, но поясни, че най-вероятно тя ще бъде организирана във всички джамии, в районните мюфтийства и чрез мюсюлманските настоятелства:

Ние с 20-те си районни мюфтийства ще организираме кампании във всички населени места в България. Главно мюфтийство, както винаги до сега, пак е готово да осигури подкрепа и помощ, от която пострадалите имат нужда, и при раздаването им - тука трябва да се отбележи това, няма да се делят хората на верска основа. Всички живеем под един общ небосвод, така че нашата съдба е съдба и на другите, независимо от религията, расата, етноса или пола, каза Фаик и призова всички да се включат.

"Естествено, ние призоваваме всички граждани на Република България да се включат в тази кампания", каза говорителят на главното мюфтийство.

Джелал Фаик припомни също, че мюфтийството редовно организира подобни акции. "Организирането на благотворителна кампания не е новост за Главно мюфтийство. Мюсюлманското изповедание ежегодно организира благотворителни кампании за сираци, за бедни, за ислямското образование и ред други", каза още Джелал Фаик.

Коментари

Задължително поле