3-годишните близнаци, чиято майка беше арестувана, остават под лекарско наблюдение

Северна Корея е отменила в последния момент уговорена среща с Майк Пенс

Претърсват имота на мъжа, барикадирал се в дома си в село Орешник

Във Франция арестуваха трима души, заподозрени в съучастие в атентатите в Каталуния

Венецуела започва продажба на своя криптовалута

Доналд Тръмп е поискал изготвянето на доклад относно възможните нарушения на договор от страна на Русия

Кралица Елизабет Втора за пръв път присъства на Лондонската седмица на модата

Уърлпул изтегля над 310 000 потенциално опасни електрически кани

Ден за тричане Премиера на сборник пиеси от Емил Атанасов

Десетки българи са завлечени с пари от интернет измамник във Великобритания

Парфюмите и шампоаните замърсяват атмосферата повече от автомобилите

Вижте акцентите от броя на “Труд” в сряда, 21 февруари 2018

Шофьори без книжка излизат на пътя Разрешават на кандидат-водачите да карат с придружител

Израел ни предлага ракети spike (шип) Противотанковите средства на държавната военна компания RAFAEL са без конкуренция в света

Проф. Плочев: Не знам кой ми е началникът, не се чувствам виновен

Главното мюфтийство започва дарителска кампания за Хитрино

Акция в помощ на оцелелите и ранените при трагедията в Хитрино започва и Главното мюфтийство. Джелал Фаик, който е главен секретар и говорител на мюфтийството, съобщи пред БНР, че между 16 и 18 декември ще бъде решено по какъв начин и колко ще продължи дарителската кампания, но поясни, че най-вероятно тя ще бъде организирана във всички джамии, в районните мюфтийства и чрез мюсюлманските настоятелства:

Ние с 20-те си районни мюфтийства ще организираме кампании във всички населени места в България. Главно мюфтийство, както винаги до сега, пак е готово да осигури подкрепа и помощ, от която пострадалите имат нужда, и при раздаването им – тука трябва да се отбележи това, няма да се делят хората на верска основа. Всички живеем под един общ небосвод, така че нашата съдба е съдба и на другите, независимо от религията, расата, етноса или пола, каза Фаик и призова всички да се включат.

“Естествено, ние призоваваме всички граждани на Република България да се включат в тази кампания”, каза говорителят на главното мюфтийство.

Джелал Фаик припомни също, че мюфтийството редовно организира подобни акции. “Организирането на благотворителна кампания не е новост за Главно мюфтийство. Мюсюлманското изповедание ежегодно организира благотворителни кампании за сираци, за бедни, за ислямското образование и ред други”, каза още Джелал Фаик.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Нека прелеят малко саудитски и катарски милиони за пострадалите братя мюсюлмани. В крайна сметка именно това е същността на Корана , а не джихат и рязане на глави на неверници . И пак може да си ги отнесат в перо “предизборна пропатанда”.

  2. Нека прелеят малко саудитски и катарски милиони за пострадалите братя мюсюлмани. В крайна сметка именно това е същността на Корана , а не джихат и рязане на глави на неверници . И пак може да си ги отнесат в перо “предизборна пропаганда”.

Отговорете