Барние: Последните предложения на правителството на Борис Джонсън за Брекзит са неприемливи

Министър Кралев за починалия боксьор: Вероятно се е качил на ринга неподготвен

В час ли са политиците? Любимите часовници на хората във властта по света

Престижен френски журнал хвали наш просветен министър Георги Живков е министър на просветата през 1893 г.

Гръцки министър: България няма необходимите средства да се включи в споразумение за наблюдение на въздушното пространство на Скопие

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на официално посещение в Република Корея

Планински спасители откриха две жени, изгубили се в Балкана

Приключи евтаназията на хиляди прасета във видинска ферма

МВР: Трафикът към столицата и големите градове се засилва, карайте със съобразена скорост Натоварено е движението край Симитли, съобщават от полицията

За връзката между освобождаването на Джок Полфрийман и избора на главен прокурор Битката на калпакчиевците не е срещу Гешев, те искат съдебната система по свой образ и подобие

Две деца и родител във Варна са заболели от морбили

Над 1600 посетиха Провадия-солницата Силно земетресение преди 7000 години е разрушило най-старата халколитна цивилизация

Кола се вряза в трактор на пътя Русе – Николово, пътничка е в тежко състояние

Тир се преобърна край Бургас

Вижте листата на ГЕРБ за местните избори в София

Гласуваме за Брюксел и от плажа в Кавала

В Кавала ще бъде открита за българските граждани избрали курорта за почивка в деня за избор на нов Европейски парламент.

Без предварителна регистрация и подаване на заявления, с лична карта

Откриват 13 секции в южната ни съседка, където българските граждани ще заявят вота си

На 26 май ще можем да гласуваме и от плажа в Кавала. Българите, които пътуват зад граница в почивните дни около 24 май, ще могат да гласуват на европейските избори с лична карта в секциите в южната ни съседка.

В Гърция се откриват 13 секции – три в Атина, една в Солун, една в Кавала, една в Каламата, четири на о. Крит, една в Неа Мудания, една в Никити и една на о. Родос.

Българските граждани, които са на почивка в южната ни съседка, могат да гласуват без предварителна регистрация и подаване на заявления.

В Гърция ще бъде възможно гласуването на български граждани, които пребивават постоянно или временно в Гърция (туристи, роднини, приятели и посетители от България) и навършилите 18 години. Гражданите, които имат адресна регистрация по постоянен адрес и по настоящ адрес на територията на България или в друга държава членка на Европейския съюз най-малко 60 дни от последните три месеца към 26 май 2019 година, също ще могат да използват секциите в Гърция.

Необходимо е единствено представянето на лична карта пред секционната избирателна комисия в някоя от посочените секции и попълване на декларация, че няма да гласува на друго място.

От ЦИК припомниха, че за европейските избори може да се гласува, ако в дадената държава от ЕС има разкрити секции и лицето отговаря на избирателните права.

На 26 май Европейският парламент ще публикува националните прогнози за резултатите от вота за изборите след 18.00 часа (централноевропейско време) и ще представи първите прогнози за разпределението на местата в следващия Европейски парламент.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Страната се унищожава от градушки, а управниците ни само мислят как да се докопат до петцифрени заплати в ЕП. Господа управници, природните стихии са част от живота ни, но защо разрушихте ракетните площадки? Защо за 30 години не направихте нищо за предпазване на села и градове от градушките?

  2. Ще напиша нещо, защото този „Един“ ще остане един. А-бе, „Един“ ти къде беше преди 10 години, преди 15 години, преди 20, преди 25 години? Защо се изказваш сега. Защо не пита при управлението на БСП/комунисти/ какво направиха. тЪПАКЪ.

  3. Турци не живеещи в България от десетки години гласуват , цигани с всекидневни престъпления напълно неграмотни гласуват , но виж как вещо дадоха право на шепа туристи да гласуват !

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.