Гледайте НА ЖИВО изслушването на Мария Габриел в Европарламента

Кадър от Twitter/ European Parliament

Започна изслушването на българския кандидат за еврокомисар Мария Габриел в Европарламента. Тя е сред първите трима, предложени за новата Европейска комисия, които ще отговарят на въпроси на евродепутати. За Габриел е предвиден ресор „Иновации и младеж”, което означава, че тя ще отговаря на въпросите на две комисии в Европарламента - тази по „Образование и култура”, и Комисията по индустрия, изследвания и енергетика.

Във встъпителните си думи Мария Габриел благодари на Европейския парламент за работата по десетки цифрови досиета.

„Изказвам благодарност към Европейския парламент и към за всички, с които работихме много дни и нощи за цифровите досиета. Работата си заслужаваше. Отправям думи на благодарности към българското правителство и към премиера Бойко Борисов, за да бъда номинирана. Благодаря и на Урсула фон дер Лайен за това, че обедини иновацииите и научните изследвания с образованието, културата и младежта”, каза Габриел.

„Радвам се, че много от инициативите ми от предишния ми ресор, с този ще могат да постигнат нови измерения. Ще разчитам на вас да бъдем съмишленици в целта да постигнем ниво, което да бъде на висотата на очакванията на младите хора”, каза още Мария Габриел.

Коментари

Задължително поле