Гледат мярката за неотклонение на Миню Стайков

Алкохолният бос Миню Стайков е в ареста от миналата есен и заради заболявания е пратен в Затворническа болница. Снимка ТРУД

Апелативният специализиран съд ще решава да пусне ли от ареста собственика на "Винпром - Карнобат" Миню Стайков. Решението ще зависи от назначената преди седмица от съда комплексна тройна медицинска експертиза, предаде БНР.

Стайков е под стража от началото на миналия септември, когато беше обвинен в ръководство на престъпна група за данъчни престъпления и незаконно производство и търговия с цигари. В деня, в който изтече максималният 8-месечен срок за задържането му, спецпрокуратурата го обвини в злоупотреба с евросредства и поиска нов постоянен арест. Спецнаказателният съд каза „да“, което Стайков обжалва със здравословни аргументи.

От месеци алкохолният бос идва в съда в инвалидна количка, а защитникът му твърди, че състоянието му се влошава. На миналото заседание адвокат Лъчезар Таков обяви, че Стайков е в гладна стачка, за да покаже отношението си към правосъдната система. Вчера жители на Карнобат започнаха да събират подписка в подкрепа на бизнесмена. Тя ще бъде внесена в Народното събрания с настояване за законодателни промени, свързани с налагането на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Коментари

Задължително поле