1000 лева глоба за циганка, ударила с телефон в лицето фелдшерка

Екшънът се разигра в Спешна помощ в Горна Оряховица

Районният съд в Горна Оряховица постанови 1000 лева глоба за нападателката на фелдшерка от Спешна помощ в града. 35-годишната ромка Звезда Илиева дръзна да удари с телефон през лицето Наталия Армянова по време на дежурство на 21 януари. В злополучната нощ агресивната жена отишла с 5-месечното си болно бебе за преглед.

Прокуратурата я даде на съд с предложение за административна глоба, която можеше да бъде от 1000 лева до 5000 лева. Прокурорът по делото е поискал глоба от 2000 лева, но съдът е отредил минималната заради разкаянието на жената и чистото и съдебно минало.

Звезда Илиева живеела със 140 лева социално майчинство и в съда се явила без адвокат. Пред съда обвиняемата подчертала, че е ударила медицинското лице несъзнателно, защото детето било болно и се разплакало.

Инцидентът обаче разгневи медицинските работници в железничарския град, които масово започнаха да подават оставки. След седмица обаче ги изтеглиха след обещание на здравния министър Кирил Ананиев, че ще бъде назначена денонощна жива охрана в здравното заведение.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България